Batrovci Foto: Dejana Majstorović (arhiva)

Ukoliko naiđete na zastoje i usporenu vožnju iz AMSS-a savetuju više strpljenja i tolerancije, i  apeluju na sve vozače da usled visokih dnevnih temperatura ne putuju u najtoplijem delu dana.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, zbog dužih zadržavanja na ulasku u Hrvatsku i punog međuprostora, formiraju se duge kolone i na našem prelazu, zbog čega su sveukupna zadržavanja višesatna, a samo na našem prelazu se vozači zadržavaju oko najmanje četiri sata. Iz tog razloga AMSS savetuje da se koriste prelazi Šid, Bačka Palanka, Sot, Bogojevo ili Bezdan. Zadržavanja za putnička vozila na GP Horgoš su često promenljiva i kreću se u interavlima od 30-60 minuta.

Osetno veći broj vozila je tokom dana moguć i na manjim prelazima kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, a na kojima je radno vreme, da podsetimo od 7-19 časova, pa koristite i GP Kelebiju ili Bački Breg. Zadržavanja od takođe 30-60 minuta očekuju se danas i na prelazu Gostun sa Crnom Gorom, kao i na prelazima sa Makedonijom i Bugarskom. Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučujemo korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza. U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom, navode iz AMSS.

Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i dužau odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.