Humanitarna pomoć za Anu i Aleksu 1Ana i Aleksa Arsić

Kako navode, od opštinskog rukovodstva zatražili su da pokrije polovinu operativnih i postoperativnih troškova, dok je polovina novca sakupljena uz pomoć donacija preko računa Crvenog krsta Gornji Milanovc i fondacije Budi human.

„Peticija je predata opštinskom rukovodstvu 8. februara, ali odgovora još uvek nema. Peticiju je do sada potpisalo više od 1.500 ljudi, navodi Marko Milisavljević pokretač peticije u ime porodice Arsić.

Peticiju su uputili Opštini Gornji Milanovac, Skupštini opštine, Predsedniku opštine, Opštinskom veću i Načelniku opštinske uprave.

„Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, mi, imenom i prezimenom potpisani građani i građanke Opštine Gornji Milanovac, obraćamo se institucijama lokalne samouprave ovom peticijom, sa zahtevom da Opština Gornji Milanovac pokrije preostale troškove lečenja Ane i Alekse Arsić. Našim sugrađanima, Ani (2007) i Aleksi (2006) Arsić, potrebna je naša pomoć. Oboje su rođeni u sedmom mesecu i imaju cerebralnu paralizu. Potrebno je sakupiti 40.000 evra za ortopedske operacije u Turskoj. Uz pomoć Crvenog krsta Gornji Milanovac i Humanitarne fondacije Budu human, sakupljeno je oko 18.000 evra. Budući da je operacije neohodno obaviti što pre, smatramo da bi ostatak novca trebalo da obezbedi lokalna samouprava. Ana i Aleksa od rođenja vode borbu za lepše i bolje sutra, za život bez bolova i život u kome će donekle moći da budu ravnopravni sa svojim vršnjacima. Ovo je prava prilika da se pokaže solidarnost i briga za najmlađe koji su budućnost našeg grada“, navodi se u tekstu peticije.