Incident u Jevrejskoj opštini Beograd, tuča privremene i stare uprave 1Foto: PedjaNbg / wikipedija.org

U Jevrejskoj opštini Beograd (JOP) danas je došlo do incidenta kada je privremena uprava ušla u prostorije opštine, a predstavnici opozvane uprave fizički napali novo rukovodstvo.

Kako je za agenciju Beta kazao predstavnik nove uprave Brane Popović, incident se dogodio jer dosadašnja uprava ne priznaje novo rukovodstvo, pa su za nedelju, 3. mart sazvali vanrednu izbornu sednicu Skupštine i pozvali ljude da glasaju.

„Mi smo u decembru na vanrednoj sednici skupštine smenili upravu i izglasali novu koja bi organizovala izbore na valjan način“, rekao je on i dodao da je Ministarstvu pravde dostavjena odluka o smeni.

Pošto je prošao zakonski rok od dva meseca za promenu rukovodstva,  novo rukovodstvo danas je ušlo u kancelariju u Ulici kralja Petra 71a.

„Ušli smo u prostorije naše opštine i rekli da mi sada vodimo. Ušli smo svojim ključem koji imamo bez ikakvog nasilja“, rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, došla je policija kada su ušli u prostorije, a smenjeni ljudi nisu dozvolili drugima da uđu u kancelarije i priključe se novoj upravi.

Kako je rekao, potpredsednik smenjene uprave Avram Izrael napao je čoveka u hodniku zgrade, a u prisustvu smenjenog predsednika Jevrejske opštine Beograd Danila Medića.

„Čoveka su oborili i šutirali, nisu ozbiljne povrede, ali su mu slomili naočare“, rekao je Popović.

Incident je prijavljen policiji, ali ona nije želela da dođe, uz obrazloženje da su danas već bili dva puta i da suprostavljene strane pravdu nađu na sudu.

Prema rečima Popovića, privatno obezbeđenje prethodne uprave stoji na ulazu u zgradu Opštine i ne dozvoljava ljudima da uđu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Incident u Jevrejskoj opštini Beograd, tuča privremene i stare uprave”

  1. Ja sam uvek tvrdio da je i sam zivot u Srbiji, svojevrsna zarazna bolest. Moze i da nisi Srbijanac, al’ ce se inficiras!
    U jevrejskom slucaju jedini nacin je da se uputi zvanican zahtev Vlade Srbije izraelskom MOSADu da dodje, strpa ih sve u karantin i preuzme upravljanje Jevrejskom Opstinom!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.