Foto: Fonet / Aleksandar Koković

U izjavi za N1 oni kažu da im je ročište zakazano za 22. novembar, iako su prijave datirane od jula i avgusta, a da su im prijave stigle 30. okrobra.

„Prekršajne prijave Vladi i Tijani, kao i one prethodne Gavrilu i Pavlu su upućene s ciljem da nas zaplaše kako se protesti iz aprila ove godine ne bi ponovili i kako mi ne bi nastavili s našom borbom protiv jednoumlja“, saopštili su iz tima „Protiv diktature“.

Prema njihovim rečima, država tim činom šalje „jasnu poruku da je na sve spremna“ kako bi ih sprečila. „Mi to vidimo kao pretnju i kao opomenu da pazimo šta radimo“, rekli su.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je podnelo zahtev Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka protiv Pavla Terzića i Gavrila Vučetića jer su „organizovali“ neprijavljen skup 21. aprila ove godine pod nazivom „Protest protiv diktature“, ističe N1.

Policija je dvojicu učesnika aprilskih protesta prijavila kao organizatore, iako zakon dozvoljava spontana mirna okupljanja koja su reakcija na neki događaj, bez prethodne prijave.