Kompanija DM u Srbiji u potpunosti povukla iz upotrebe plastične kese 1Foto: Pixabay/ cocoparisienne (arhiva)

Odluka kompanije da povuče plastične kese iz prodaje u svim dm drogerijama u zemlji stupila je na snagu 14. oktobra, a dm će nastaviti da nudi ekološke alternative kao što su papirne kese, trajne torbe i dm pamučne trajne torbe.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan naglasio je da kompanija dm drogerie markt, zajedno sa ostalim inostranim kompanijama, značajno pomaže Srbiji da razume i primeni najviše svetske standarde u zaštiti životne sredine, navodi se u saopštenju.

Zbog toga je Ministarstvo, kako ističe, bez ikakve dileme podržalo ovu inicijativu kompanije.

Predrag Petrović, član Uprave dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija, istakao je da je odluka o potpunom povlačenju plastičnih ambalažnih kesa iz dm drogerija usledila kao logičan nastavak ekološki osvešćenog poslovanja kompanije.

On je pozvao kupce da, nošenjem sopstvenih torbi za višekratnu upotrebu, daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine za buduće generacije.

Takođe, kupovinom naših trajnih torbi kupci dobijaju doživotnu garanciju, što podrazumeva da ukoliko se postojeća ošteti ili pocepa, mogu je besplatno zameniti novom u svakoj dm drogeriji, naglasio je Petrović, navodi se u saopštenju.