Kraljevo: Postavljen most u Sirči, stotine domaćinstava ponovo povezano sa okolinom 1Foto: MOD

Komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović i zamenik gradonačelnika Grada Kraljeva Vukman Rakočević prisustvovali su postavljanju mosta.

Prema rečima generala Kuzmanovića, Vojska Srbije ima razvijene snage i kapacitete za realizaciju zadataka sve tri dodeljene misije.

– Prisustvovali smo uspešnoj realizaciji zadatka iz treće misije Vojske Srbije – otklanjanje posledica od elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća, gde je inžinjerijska jedinica Druge brigade Kopnene vojske nakon nekoliko dana stanovništvo sela ponovo „spojila sa svetom“. Ovo što smo uradili još jedna je potvrda veze vojske i naroda. Nije prvi put da se angažujemo na ovakvim zadacima, ali nadam se da će u budućnosti, pravovremenim preduzimanjem svih adekvatnih mera, biti manje potreba za angažovanjem vojske u otklanjanju ovakvih posledica, izjavio je general Kuzmanović.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva zahvalio je Vojsci Srbije na brzoj intervenciji u Mesnoj zajednici Sirča, „jer lokalna samouprava nije imala način da bez pomoći vojske reši ovaj problem“.

Teški mehanizovani most namenjen je za premošćavanje suvih i vodenih, veštačkih i prirodnih prepreka. Maksimalna širina premošćavanja je do 40 metara, a dubina do tri metra.