Krov nad glavom: Izvršiteljka misli da je jača od zakona i presuda 1Foto: Facebook/Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad

Izvršiteljka Jelena Stanković Miković nakon godinu i po dana ponovo pokušava da izbaci porodicu Šaulić na ulicu, objavila je Združena akcija „Krov nad glavom” na svom Fejsbuk nalogu.

Podsetimo, Združena akcija „Krov nad glavom” u decembru 2018. godine uspešno je odbranila Muhameda i Adilju Šaulić i njihovo četvoro dece iz Sremske Mitrovice.

„Ceo problem je nastao kada je Ljiljana Dimitrijević kupila stan u Novom Sadu i tada je Muhamedu dala 39.400 evra, a on je pustio da se useli. Ljiljana Dimitrijević nikada nije isplatila preostali iznos od 80.600 evra, već je tužila Muhameda da je u stvari on njoj ostao dužan 39.400 evra i da drugi stan u kome on trenutno živi jeste garant tog duga”, navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da zbog svega toga postoji velika opasnost da porodica Šaulić izgubi i drugi krov nad glavom, što je ujedno i njihov jedini. Detaljnije o slučaju porodice Šaulić možete pročitati na ovom linku.

„Trenutna situacija je takva da porodica Šaulić ima pravosnažnu presudu da je suvlasnik stana Adilja Šaulić. Ovu nepobitnu činjenicu negirao je Katastar u Beogradu i nije upisao Adilju Šaulić kao punopravnog suvlasnika. U ovom trenutku žalba u Katastru je u toku i na osnovu presude će Katastar morati kad-tad da je upiše, što ujedno znači da eventualno može doći samo do zakonitim putem podele imovine između poverioca Ljiljane Dimitrijević i gospođe Šaulić, ali nikako do iseljenja”, naglasili su u saopštenju.

U međuvremenu, izvršiteljka Jelena Stanković Miković je samoinicijativno rešila da protivzakonito i protiv pravosnažne presude zakazuje iseljenje porodice Šaulić, istakli su iz Inicijative „Krov nad glavom”.

„Da naglasimo, izvršiteljka, kao i Katastar, ne smatraju da treba da poštuju sudske presude, pa je Katastar protivzakonito odbio da upiše gospođu Šaulić kao suvlasnika, a izvršiteljka je to iskoristila za obračun sa porodicom, jer kako je ona jednom rekla: ‘Ovo traje već pet godina, ja ne mogu više da čekam’ ”, napisalu su saopštenju.

Združena akcija „Krov nad glavom” zaključila je da „ovaj slučaj porodice Šaulić sadrži veliki broj propusta, koji za sobom povlače disciplinske kazne za javnu izvršiteljku” i „zahteva od nje da se od ovog trenutka povuče”.

Inicijativa „Krov nad glavom” pozvala je građane da se pridruže u odbrani „jedinog doma porodice Šaulić” 30. oktobra u 11 sati na adresi Marko Perčin Kamenjar broj 10.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Krov nad glavom: Izvršiteljka misli da je jača od zakona i presuda”

    • I uovom članku i na limku nije jasno šta se tu dešava. Uzeli su 39.400 evra za stan (ili pozajmili). U svakom slučaju dužni su taj novac. Kako stvari stoje ta žena što ih tuži traži svoj novac. Neka prodaju jedan od dva stana i vrate pare ako su ih potrošili. Šta je inače pravedno, da joj uzmu novac a da ona ne dobije ni stan ni novac nazad?

  1. Ne znam ko je „u pravu“ a ko nije u konkretnoj situaciji, ali znam jedno. Moja bliža rođaka radi u agenciji za kupoprodaju nekretnina u Beogradu, i „najbolje mušterije“ su im jedan broj izvršitelja koji na (u proseku) svakih 6 meseci kupe po jednu nekretninu. I to za „keš lovu“. Obzirom da su izvršitelji „državni službenici“, njihova imovina je podložna javnoj kontroli. Na to treba da se bazira rad inicijative „Krov nad glavom“. Potpuno „ogoliti“ rad tzv. privatnih izvršitelja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.