Mališić: Kontinuirani napadi na NIN 1Foto: Medija centar

Zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić ocenila je danas da je pojava lažne naslovne strane tog nedeljnika na društvenim mrežama deo „kontinuiranog napada“ na NIN zbog njegovog kritičkog pisanja i novi pritisak na tu redakciju, dva dana uoči novog broja.

Na društvenim mrežama večeras se pojavila lažna naslovna strana novog broja NIN, sa fotografijom jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa uz naslov “Najbolji srpski glumac”.

Na lažnoj naslovnici je i fotografija lidera Pokreta slobodnih gradjana Sergeja Trifunovića uz naslov “Trifunović: „Plačko je Đilasova životna uloga, ja sam za njega amater”.

Posle naslovnih strana u decembru, kojim je oblepljen Novi Sad, posle tekstova o aferi Krušik, nekako je prirodno da pomislimo da je ista adresa sa koje je lanisirana ova naslovna strana, a to je botovska mašinerija, kojoj je NIN stalno na meti, izjavila je Mališić za portal Nova.rs.

Ovo je, prema njenim rečima, bila zgodna prilika „za tu botovsku mašineriju da uvežu dve svoje opsesije: NIN i opoziciju“. To je pokušaj u krajnojoj liniji da se unese zabuna i u deo javnosti i među neke čitaoce NIN. Mada je montaža nevešta i slaba, ali pokazuju opsesiju metama, zaključila je Mališić.

Nedeljnik NIN je krajem prošle godine izlazio sa belom naslovom stranom bez naslovne fotografije, zbog kritika dela javnosti da je fotografija koju su prethodno objavili, a na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sajmu oružja, poziv ubistvo.

Kada je nakon toga redakcija odlučila da nekoliko brojeva izađe bez naslovne fotografije, u Novom Sadu su se pojavili plakati sa lažnom naslovom ovog nedeljnika na kojoj je pisalo ”Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena Ninova nagrada”.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Mališić: Kontinuirani napadi na NIN”

  1. Imam 60 godina i naterali ste me da prestanem da citam NIN. Zao mi je i sramota me je vase sramote. Ne rade se neke stvari po svaku cenu. Znam ja da je glupo sto ovo uopste pisem ali hajde ar da kazem. Kao da lopova savetujes da ne krade.

  2. Vratih se na ovaj tekst da vidim reakcije citalaca NIN-a. Niko. Da li vam to nesto govori ? A na sve ovo sto ste napisali nekadasnji NIN ne bi ni obracao paznju. Nekadasnji NIN bi reagovao kao doberman kad ga napadne pekinezer.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.