Foto:MMDabić

Ovaj dokument su potpisali Miroljub –Mišo Dugalić , dopisnik „Politike“ iz Kraljeva, kao predstavnik donatora i direktor Opšte bolnice “Studenica” Zoran Mrvić, a dobrotvor iz Kanade će za nabavku skenera uplatiti , direktno na račun dobavljača, 247.500 evra.

Ovom najnovijom donacijom Milomir Glavčić je gradu na Ibru do sada donirao milon evra za izgradnju mosta preko Ibra, blizu 600.000 hiljada evra za magnetnu rezonancu sa pratećim priborom i preko dvestotine hiljada evra za izgradnju novog dečijeg vrtića na Beranovcu.

Sa ovom današnjom donacijom to je preko dva milona evra donacija za Kraljevo, a Srbiji oko sedam milona od ovog našeg zemljaka, poreklom iz sela Pope kraj Jošaničke Banje.

Milomir Glavčić pomaže Kraljevu u koje m ima samo rođake i zbog jednog neverovatnog događaja iz vremena II svetskog rata, kada se 1941.godine, vraćajući iz Beograda gde je tek započeo učenje zanata na želežničkoj stanici u Beogradu upoznao sa čovekom ,ispostaviće se kasnije iz Kraljeva, koji ga je najpre ponudio da podele skromni obrok hrane shvativši da je golobradi momčić iz Popa gladan i da nema novca za hranu. Kasnije ,tokom putovanja za Rašku, prekinutog zbog bombardovanja pruge ,u Kraljevu, taj nepoznati čovek odvodi mladoga Glavćića na večeru i konak kod svojih rođaka u Ribnicu kraj Kraljeva.

Na ovo je prisećajući se svog razgovora sa Milomirom u Kanadi podsetio Miroljub Dugalić dodavši da je dobrotvor Milomir Glavčić njemu tada rekao i ovo :

U teškoćama, ko god da je u pitanju, pojedinac, grupa ljudi, grad, uvek se javi neko da pomogne. Tako i ja Kraljevu. Čoveka koji mi je te noći pomogao – nikada više nisam video, ali ga nikada nisam zaboravio“.Ovaj nadasve humani čovek je obećao da će razmotriti i molbu čelnika kraljevačke bolnice da donira i set za laparaskopsku hirurgiju vredan oko 80.000 evra.

Današnjem potpisivanju ugovora o donaciji prisustvovali su i Načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović i Marica Mijailović, zamenica gradonačelnika Kraljeva koji su se ,uz podsećanje na sve predhodne donacije, zahvalili Milomiru Glavčiću u ime lokalne samouprave i građana ovog kraja na svemu što je činio i čini za njih obezbeđujući im ,pre svega, kvalitetniju zdravstvenu uslugu.