Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra KC Niš, preminuo od posledica korona virusa 1Miodrag Lazić Foto: KC Niš

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije objavio je danas da je u Kliničkom centru Niš od posledica zaraze novim korona virusom preminuo direktor Urgentnog centra te zdravstvene ustanove Miodrag Lazić (64).

– Molimo sve lekare u Srbiji da u sredu 15. aprila u 10 časova minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene. Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama – saopštili su iz SLFS na Fejsbuk profilu.

Miodrag Lazić je početkom aprila smešten u Kovid centar KC Niš, a mediji su izvestili da je danima bio u teškom stanju. Pomoćnik generalnog direktora KC i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković je krajem prošle sedmice demantovao pisanje medija da je  Lazić na respiratoru, navodeći da on samo prima kiseonik, da je „u stabilnom stanju“ i „dobro raspoložen“.

Lazić je iskusni i nagrađivani hirurg, koji je između ostalog devedesetih vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajvu, a nakon toga objavio autobiografsku knjigu „Dnevnih ratnog hirurga“, u kojoj  govori o četvorogodišnjem hirurškom iskustvu u ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini.

Dobitnik je stručnih priznanja, a 1994. godine mu je Patrijarh SPC Pavle dodelio orden

„Svetog Save“. Radio je nekoliko decenija u niškom Kliničkog centru, bio je član Upravnog  odbora, a od 2012. godine je rukovodilac Urgentnog centra. 

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra KC Niš, preminuo od posledica korona virusa”

  1. Doktora i doktorku koji su bili pre penzije, bili ugrožena grupa, a hrabro su bili u prvim redovima, nisu se sakrivali kao kukavice, treba proglasiti za heroje!!!!.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.