Momirović: Više ulagaja u obrazovanje mladih železničara 1Foto: Beta/Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja/Đorđe Krstić/DS)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović uputio je danas čestitke povodom Dana železničara Srbije, 15. septembra, i najavio da će se u budućnosti više ulagati u obrazovanje mladih železničara.

„Izdvojićemo znatna finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i uvođenja dualnog obrazovanja, kako bi mladi železničari što spremniji stupali na radna mesta. U Beogradu ćemo oformiti Regionalni železnički trening centar sa najmodernijim simulatorima za obuku mašinovođa, koji će pratiti unapređeni obrazovni profili u skladu sa budućim potrebama železnice u Srbiji“, rekao je Momirović.

Istakao je da velike investicije u modernu železnicu moraju da prate i ulaganja u obrazovanje budućih železničkih kadrova i edukaciju zaposlenih.

Momirović je dodao da je 2021. proglašena evropskom godinom železnice i da je za srpske železnice izuzetno važna jer će biti završena brza pruga od Beograda od Novog Sada gde će najmoderniji vozovi saobraćati brzinama od 200 kilometara na čas.

„Svim radnicima u železnici želim da zahvalim za to što su i u najtežim vremenima za železnice u Srbiji, kada je ovaj sistem bio poptuno zanemaren, a ta vremena su sada iza nas, uložili trud i nisu izgubili veru da srpske železnice mogu da postanu broj jedan u ovom delu Evrope“, rekao je Momirović.