Na proleće nova sanacija srednjoškolskih zgrada u Tutinu 1Foto: Pixabay / weisanjiang

Direktor Tehničke škole u Tutinu Hajruš Hot očekuje da će na proleće početi druga faza sanacije školske zgrade, koju koristi sa Gimnazijom, a koju će finansirati Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

On je novopazarskom radiju Sto plus rekao da je vrednost ovog projekta oko 180 miliona dinara, što je znatno više u odnosu na sanaciju koja je rađena pre dve godine.

„Sada treba da radimo fasadu škole, sanaciju objekta školskih radionica, kompletnu hidrantsku mrežu, sportske terene, zelene površine i ogradu. Predviđen je veliki broj terena za sve sportove, počev od malog fudbala, košarke, odbojke, odbojke na pesku, skoka u dalj, bacanja kugle, do trim staze sa pet putanja“, rekao je Hot.

On je dodao da će uskoro predstavnici lokalne samouprave potpisati ugovore sa izvođačima radova, a da za realizaciju ovih radova neće biti potrebno izmeštanje nastave.

„Nakon ove druge faze sanacije imaćemo savremenu školu, sa savremenom opremom, u kojoj će nastava moći da se izvodi na normalan i zadovoljavajući način. Verujem da će jednako biti zadovoljni i učenici i profesori“, rekao je Hot.

Tokom sanacije objekta 2018. godine, u ukupnoj vrednosti od 107 miliona dinara, kompletno je zamenjena stolarija, sistem za grejanje, urađeni su novi podovi, fiskulturna sala, krov, saniratni čvorovi, osvetljenje, krečenje unutrašnjosti, protivpožarna zaštita, šahte i regulacioni čvorovi.

Obe škole pohađa preko 1.100 učenika, a zajedno imaju oko 200 zaposlenih.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.