Tutin

Maloletnik u Tutinu pokušao ubistvo 2

Maloletnik u Tutinu pokušao ubistvo

Novopazarska policija uhapsila šesnaestogodišnjeg mladića iz Tutina zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju. Njemu je sudija za maloletnike Višeg suda u Novom Pazaru odredio pritvor do 30 dana.

Bora Dimitrijević: Moderan način života nam ne ide naruku 3

Bora Dimitrijević: Moderan način života nam ne ide naruku

Seminarom na temu „Ka implementaciji operativnih smernica Uneska za primenu Konvencije o zaštiti nematerijalnog kulturnog nasleđa – uključivanje lokalne zajednice u zaštitu“ završene su ovogodišnje aktivnosti na realizaciji velikog projekta „Inkluzivna zaštita nematerijalnog kulturnog nasleđa: most među kulturama“.

U Novom Pazaru i Tutinu veliko interesovanje za vakcinu protiv gripa 5

U Novom Pazaru i Tutinu veliko interesovanje za vakcinu protiv gripa

Interesovanje građana Novog Pazara i Tutina za vakcinaciju protiv sezonskog gripa veće je nego ranijih godina, izjavio je danas direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić uz ocenu da to ukazuje da se polako vraća poverenje u zdravstveni sistem.

Epidemiolog iz Tutina: Struka da utvrdi ko je i gde pogrešio 6

Epidemiolog iz Tutina: Struka da utvrdi ko je i gde pogrešio

Epidemiolog Doma zdravlja u Tutinu Mithat Eminović ocenio je danas da struka i javnost po završetku epidemije korona virusa moraju tražiti odgovor na pitanje ko je sve napravio propuste zbog kojih je došlo do pogoršanja situacije u tom i ostalim gradovima.

Voda u Tutinu samo što nije potekla - na papiru 7

Voda u Tutinu samo što nije potekla – na papiru

Tutinska opština ima značajne vodne resurse, posebno u izvorišnom delu reke Ibar,  zvanična je konstatacija u planskim dokumentima te opštine, u kojoj se problem vodosnabdevanja visoko kotira na lestvici kapitalnih projekata.

Povećava se broj obolelih u Novom Pazaru i Tutinu 8

Povećava se broj obolelih u Novom Pazaru i Tutinu

Broj zaraženih korona virusom u Novom Pazaru i Tutinu i dalje raste.Koliko tačno ima pozitivnih na ovaj virus, nije poznato zbog zatvorenosti nadležnih institucija za medije. Jedini podaci, dostupni javnosti, su oni objavljeni na sajtu novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), koji „pokriva“ grad Novi Pazar i opštinu Tutin.

Tutin: Izlaznost do 10 sati oko 8 odsto 10

Tutin: Izlaznost do 10 sati oko 8 odsto

Na području opštine Tutin, do 10 sati, za parlamentarne i lokalne izbore, na birališta je izašlo između 7 i 8 odsto upisanih u birački spisak, potvrdila je sekretarka Opštinske izborne komisije (OIK) Adisa Halilović.

Još šest zaraženih korona virusom u Tutinu 11

Još šest zaraženih korona virusom u Tutinu

U poslednja 24 sata, na području opštine Tutin, registrovano je još 6 osoba zaraženih korona virusu. Ukupno na području te opštine , od početka pandemije do danas, registrovano je 63 obolelih.

SDA Sandžaka izdala Izetbegovića 14

SDA Sandžaka izdala Izetbegovića

Povodom tridesetogodišnjice od osnivanja SDA BiH, bivši predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i bivši visoki funkcioner SDA Sandžaka Esad Džudžo, ocenio je da je ta partija u Sandžaku „izdala političku filozofiju Alije Izetbegovića“.

Korona zaobilazi Tutin?  15

Korona zaobilazi Tutin? 

U tutinskoj opštini nema inficiranih korona virusom. To tvrde nadležni zdravstveni radnici u toj opštini i za naredno ponedeljak najavljuju početak testiranja lica pod sumnjom da su pozitivni na taj virus.  

PrvaPoslednja