Tutin

Džudžo isključen iz SDA Sandžaka 2

Džudžo isključen iz SDA Sandžaka

Bivši predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esad DŽudžo više nije ni član SDA Sandžaka. Odluku o isključenju jednoglasno je doneo ogranak te stranke u Tutinu.

Nova ekipa je napravila veliku štetu 3

Nova ekipa je napravila veliku štetu

Esad Džudžo godinama je bio „zaštitno lice“ Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kako se zvanično zove Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine u Srbiji. I dok je formalno lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin bio na čelu BNV, faktički se Džudžo bavio konkretnim pitanjima uvođenja bosanskog jezika, nastavi, informisanju na maternjem jeziku Bošnjaka.

Ulice razgraničavaju sporazume 5

Ulice razgraničavaju sporazume

Poslednja zasedanja lokalnih parlamenta u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu bila su u znaku inicijative SDA Sandžaka o preimenovanju ulica.

Vanredna inspekcijska kontrola 6

Vanredna inspekcijska kontrola

S. D. (32), štićenica Doma za lica ometena u mentalnom razvoju u Tutinu, preminula je 26. februara. Iz te ustanove saopšteno je da je smrt nastupila usled davljenja hranom i da je telo prebačeno na obdukciju u novopazarsku Opštu bolnicu.

Vraćaju se državne institucije u Tutin 7

Vraćaju se državne institucije u Tutin

Nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Tutinu, ta opština bi ponovo na svojoj teritoriji trebalo da ima republičke institucije koje su pre desetak godina premeštene iz tutinske opštine u Novi Pazar i druge opštine.

Izgradnja još šest montažnih kuća 8

Izgradnja još šest montažnih kuća

U poslednjih nekoliko godina u tutinskoj opštini intenzivno se radi na trajnom rešavanju stambenih problema interno raseljenim licima i povratnicima.

Tutin: Za nova radna mesta 2,4 miliona 10

Tutin: Za nova radna mesta 2,4 miliona

Prema podacima poslednjeg popisa, opština Tutin ima nešto više od 31.000 stanovnika, a na evidenciji nezaposlenih se nalazi skoro jedna četvrtina. Podaci Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) pokazuju da posao, u jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, čeka 7.935 lica.

Za pet dana 77 novoobolelih 13

Za pet dana 77 novoobolelih

Broj obolelih od malih boginja na teritoriji Novog Pazara i Tutina, poslednjih dana, drastično se povećava.

Veliki poreski dugovi u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu 14

Veliki poreski dugovi u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

Preduzeća iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina za porez duguju više od milijardu dinara, pokazuju podaci Poreske uprave preduzeća iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina za porez duguju više od milijardu dinara.

Sumnjiv tender za hvatanje i smeštaj pasa 15

Sumnjiv tender za hvatanje i smeštaj pasa

Firma „Avenija MB“ iz Vrnjačke Banje prošle i ove godine zadužena je za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica na teritoriji tutinske opštine. Lane je bilo nekoliko takvih akcija i nastavak je najavljen za ovu godinu proširivanjem i na ruralno područje te opštine.

PrvaPoslednja