Tutin

Ulice razgraničavaju sporazume

Poslednja zasedanja lokalnih parlamenta u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu bila su u znaku inicijative SDA Sandžaka o preimenovanju ulica.

Vanredna inspekcijska kontrola

S. D. (32), štićenica Doma za lica ometena u mentalnom razvoju u Tutinu, preminula je 26. februara. Iz te ustanove saopšteno je da je smrt nastupila usled davljenja hranom i da je telo prebačeno na obdukciju u novopazarsku Opštu bolnicu.

Vraćaju se državne institucije u Tutin

Nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Tutinu, ta opština bi ponovo na svojoj teritoriji trebalo da ima republičke institucije koje su pre desetak godina premeštene iz tutinske opštine u Novi Pazar i druge opštine.

Izgradnja još šest montažnih kuća

U poslednjih nekoliko godina u tutinskoj opštini intenzivno se radi na trajnom rešavanju stambenih problema interno raseljenim licima i povratnicima.

Tutin: Za nova radna mesta 2,4 miliona

Prema podacima poslednjeg popisa, opština Tutin ima nešto više od 31.000 stanovnika, a na evidenciji nezaposlenih se nalazi skoro jedna četvrtina. Podaci Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) pokazuju da posao, u jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, čeka 7.935 lica.

Za pet dana 77 novoobolelih

Broj obolelih od malih boginja na teritoriji Novog Pazara i Tutina, poslednjih dana, drastično se povećava.

Veliki poreski dugovi u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

Preduzeća iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina za porez duguju više od milijardu dinara, pokazuju podaci Poreske uprave preduzeća iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina za porez duguju više od milijardu dinara.

Sumnjiv tender za hvatanje i smeštaj pasa

Firma „Avenija MB“ iz Vrnjačke Banje prošle i ove godine zadužena je za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica na teritoriji tutinske opštine. Lane je bilo nekoliko takvih akcija i nastavak je najavljen za ovu godinu proširivanjem i na ruralno područje te opštine.

SDA: Trg nazvati po Kučeviću

Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka uputio je inicijativu Skupštini opštine Tutin da gradski trg nazove po tragično nastradalom predsedniku ove opštine rahmetli Šemsudinu Kučeviću, koji je poginuo prošlog petka u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Novi Pazar – Tutin.

Sahranjen predsednik opštine Tutin

Više hiljada ljudi danas je prisustvovalo sahrani Predsednika tutinske opštine
Šemsudina Kuevića, koji je juče stradao u saobraćajnoj nesreći.

Protest u Tutinu zbog ubistva Fahrudina Skarepa

U Tutinu danas je održan protest zbog ubistva Fahrudina Skarepa tokom policijske akcije. Građani su zatražili hitno rasvetljavanje ubistva, kao i smenu načelnika Policijske stanice u Tutinu i komandira Saše Savića.

PrvaPoslednja