Miodrag Majić Foto: Beta/Milan Obradović/DS

– Za mene ovo nije ništa neočekivano i samo još jedna potvrda u kojoj meri da je i bilo kakva pomisao o stručnoj ili bilo kakvoj drugoj raspravi ovde ugašena i da bilo ko se usudi da pomisli, čak i sa stručnog stanovišta, a ovo je bila stručna analiza, koja će sigurno pokazati da je bila tačna, da je i to potpuno nedopustivo, i da se onda pokreće politička mašinerija ućutkavanja. Uostalom, ministarka pravde Nela Kuburović jako dobro zna moje stručne kvalitete, jer je bila pripravnica kad sam ja bio predsednik suda. Svako ko nije na fonu, taj je neprijatelj i to politički. Ali to je cena bilo kakvog javnog, stručnog nastupa – rekao je Majić.

On dodaje da ga to samo učvršćuje u stavu da je svako iole misleći u ovoj zemlji dužan da se obrati javnosti, bez obzira na cenu, ističe Majić. On dodaje da je čuo da je neko od poslanika rekao da će se država obračunati sa takvima i ističe da je „i to u redu“ i da „država može i bez mene, ali da je njegova obaveza da kaže“.

Na pitanje da li očekuje da se pokrene pitanje njegovog razrešenja sa mesta sudije, Majić kaže da ga ništa više ne iznenađuje i da bi „voleo da učestvuje u takvom postupku, da se na najpozvanijem mestu ustanovi da li je sudija Majić potreban ovom društvu ili nije“.

– Ne bi me iznenadilo da se pokrene postupak razrešenja, navodi Majić.

Majić se u emisiji Utisak nedelje na TV Nova S usprotivio uvođenju doživotne kazne zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Povezani tekstovi