Foto: NDNV

Presuda Vrhovnog kasacionog suda je potvrdila ocenu NDNV, kao izdavača tog internetskog medija, ali i stavove drugih relevantnih novinarskih i medijskih udruženja, da je odluka Apelacionog suda doneta protivno zakonu, „sa nemuštim obrazloženjem i bez pravog uvida u prirodu predmeta“.

Viši sud u Beogradu je, prethodno, doneo odluku kojom je odbačena tužba Danijela Kulačina, nekadašnjeg funkcionera Treće Srbije i vlasnika firme koja je svojevremeno bila zainteresovana za kupovinu medija u Vojvodini – protiv NDNV i njegovog portala Autonomija. Presuda Apelacionog suda je dovela u pitanje opstanak našeg portala, pa je NDNV organizovao kampanju „Spasimo Autonomiju!“, tokom koje je od čitalaca skupila 404.343 dinara.

Novac koji je vraćen portalu Autonomija, a koji je prikupljen u kampanji, NDNV će iskoristiti za izradu istraživačkih i analitičkih tekstova, ispod kojih će biti jasno naznačeno da su ih finansirali čitaoci. U saopštenju se dodaje i da će NDNV podneti izveštaj čitaocima i javnosti o načinu kako je utrošen taj novac.