Nestorović: Izlečeni se dobrovoljno javljaju da daju krvnu plazmu 1Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Pulmolog Branislav Nestovorić izjavio je danas da je kampanja lečenja krvnom plazmom obolelih od korona virusa postala operativna, a da su pripreme počele pre nekoliko nedelja.

On je, za televiziju B92, rekao da je napravljena „baza“ od oko 500 ljudi, odnosno izlečenih od korona virusa koji mogu da daju krvnu plazmu.

Kako je naveo, na sastanku Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, pre par dana, dobijen je podatak da se već njih 300 dobrovoljno javilo, čim su čuli za takvu mogućnost na televiziji.

„Mi smo narod koji je poznat po solidarnosti“, istakao je Nestorović, prema čijim rečima je takva vrsta lečenja predviđena za najteže obolele, koji su životno ugroženi.

On je rekao da je sada suštinski problem jug Srbije i komentarišući izbor ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića za šefa kriznog štaba za niški i toplički okrug ocenio da je on „neverovatan lik“.

„Toliko je operativan da sve rešava u tri minuta, što ja najviše cenim“, rekao je Nestorović.

Na pitanje da li veruje da će građani poslušati poziv patrijarha Irineja vernicima da za Uskrs ostanu kod kuće, on je rekao da su građani disciplinovani, ali da se stalno priča o izuzetcima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Nestorović: Izlečeni se dobrovoljno javljaju da daju krvnu plazmu”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.