Niška policija: Nije tačno da smo skrivali vozača koji je izazvao nesreću, Niš nije nebezbedan grad 1Foto: Dejana Majstorović

Niška policija saopštila je danas da je 5. januara obavestila javnost da je uhapšen vozač koji je izazvao nesreću u Bulevaru Medijana i da tog vozača nije skrivala. 

„Povodom neistinitih navoda pojedinca o navodnom skrivanju osumnjičenog za saobraćanu nezgodu u Nišu, Policijska uprava u tom gradu podseća da je 5. januara saopštenjem koje je prosleđeno svim sredstvima javnog informisanja, obavestila javnost da je vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu uhapšen, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, u saopštenju su navedeni njegovi inicijali, godina i mesto rođenja“, navodi se u saopštenju niške policije.

„Netačni su i navodi da je policiji prijavljena bahata vožnja audija. Policija nijednom nije imala prijavu takve vožnje ovog automobila u Bulevaru Medijana kao i u ostalim delovima grada“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić 5. januara, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu, a na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani su uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave.

„Navodi da je Niš nebezbedan grad su, takođe, netačni, čemu u prilog govori podatak da je broj saobraćajnih nezgoda u 2020. godini manji za deset odsto u odnosu na 2019. godinu, kao i da je broj povređenih lica u 2020. godini za 20 odsto manji u odnosu na 2019. godinu“, naveli su u niškoj policiji.

Najavljeno je da će Policijska uprava u Nišu u narednom periodu pojačati aktivnosti na kontroli bezbednosti saobraćaja i preduzeće sve neophodne mere i radnje da se broj saobraćajnih nezgoda i broj povređenih lica u tim nezgodama smanji.

Policijska uprava u Nišu apelovala je na pojedince da ne koriste policiju za prikupljanje „političkih poena i time joj narušavaju ugled“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Niška policija: Nije tačno da smo skrivali vozača koji je izazvao nesreću, Niš nije nebezbedan grad”

  1. Gluposti , smanjen broj saobraćajnih nezgoda i povređenih lica u odnosu na prošlu godinu sigurno nisu rezultat dobrog rada policije već činjenice smanjenog intenziteta saobraćaja na putevima ,pogotovo auto-putevima i pandemija Korone a posebno u vreme policijskog časa .

  2. Kakvo bedno ,naivno ,nepismeno i jadno saopštenje …posle velike tragedije .Krive su žrtve…smene ostavke kazne…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.