NUNS će izvestiti međunarodna novinarska udruženja o uvredama poslanika SNS akterima filma Vladalac 1Foto: Logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najavilo je danas da će međunarodne novinarske organizacije obavestiti o „neprimerenim uvredama“, koje su izrekli funkcioneri i poslanici vladajuće koalicije o novinaru Slaviši Lekiću.

Kako se navodi u saopštenju, funkcioneri i poslanici vladajuće koalicije uvrede su izrekli posle prikazivanja dokumentarnog filma „Vladalac“ o političkoj karijeri Aleksandra Vučića, pored uvreda Lekiću, uvrede su upućene i drugim akterima tog filma i televiziji N1 na kojoj je emitovan.

U saopštenju NUNS-a se navodi da su poslanici sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ upoređivali Lekića „sa nacističkim zločincem Jozefom Gebelsom i povezivali ga sa albanskom mafijom, a vređali su i novinare Jugoslava Ćosića i Vesnu Mališić, kao i druge sagovornike u filmu Vladalac“.

„Arhivski fakti iz političke karijere Aleksandra Vučića i izneta mišljenja novinara, istraživača i profesora o njegovom liku i delu, ne mogu i ne smeju biti povod da poslanici, zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu, brutalno napadaju i etiketiraju autore i emitera. Iz iskustva upozoravamo da ovakvo javno targetiranje novinara može da proizvede teže posledice po bezbednost naših kolega“, navodi se u saopštenju.

Iz tog Udruženja su najavili i da će „besprizorne napade državnih funkcionera“ uneti u svoju bazu podataka o napadima i pritiscima na novinare i medije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “NUNS će izvestiti međunarodna novinarska udruženja o uvredama poslanika SNS akterima filma Vladalac”

  1. Pa sva ta seljačenja „narodnih poslanika“dovoljno govore o njima samima.O njihovom vaspitanju,obrazovanju i svemu ostalom što čini normalnog civilizovanog čoveka.Upravo oni su pravi „jurišni odredi!!!!“

  2. Serijal je odlican, ali bih ja tu uvrstio i nekoliko psihijatara, da vidimo da li bi i kako ocenili psihicko stanje „Vladaoca“ Srbije.

  3. Serijal je odlican. Treba svi da ga pogledaju ukljucujuci botove. Mozda nesto i shvate za „njihovu decu“. A da se SNS bratija uzbunila nije ni cudo jer serijal pogadja veoma precizno u sustinu autokratije Vucica, od njegovih radikalskih korena do danasnje otvorene diktature. Serijal treba prikazati i predstavnicima EU sa prevodima. Da ne bude da „nisu znali“ sta se u Srbiji desava.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.