Foto: Južne vesti/A. Kostić

U udesu kod Doljevca koji se dogodio 31. januara poginula je Stanika Gligorijević iz Deblice kod Knjaževca, sestra M. S, a medju petoro povređenih bio je i tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić.

M.S. je u udesu zadobila nagnječenje grudnog koša, obostranu frakturu rebara i kontuziju pluća, ali je u svesnom stanju primljena na lečenje.

„Pacijentkinja je pre izvesnog vremena prebačena sa Klinike za anesteziju na Kliniku za grudnu hirurgiju. Dobro se oporavlja tako da će moći da bude otpuštena na kućno lečenje“, izjavili su u niškom Kliničkom centru.

Do sudara na naplatnoj rampi kod Doljevca došlo je kada se „škoda“ Koridora Srbije, koja se kretala iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavila kod naplatne stanice Doljevac već je udarila u vozilo „opel astra“, koje je stajalo u redu na naplatnoj stanici.

Od siline udara „opel astra“ se pomerila napred i udarila u vozilo „folksvagen pasat“, koje je takodje bilo zaustavljeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu.

Vozač „škode“ D.S. (35) bio je uhapšen i odredjeno mu je zadržavanje do 48 sati, ali je posle samo jednog dana u pritvoru oslobođen i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode.

Odluku o oslobađanju Osnovni sud u Nišu obrazložio je time da je D. S. uhapšen dan posle nesreće tako da je već mogao da bude u kontaktu sa svedocima, a i zbog postojanja dokaza koji ukazuju na uzroke saobraćajne nesreće.

Direktor Koridira Srbije Zoran Babić podneo je ostavku na tu funkciju „iz moralnih razloga“.

Povezani tekstovi