Penzioner i pored presude ne uspeva da naplati dug od 600 evra od žandarma 1Foto: Dejana Majstorović (arhiva)

– Bila je subota, pa sam jedva našao poštu koja radi, podigao dinare, kupio u menjačnici evre i dao mu. Srećom da sam tražio priznanicu, dao mi je ličnu kartu, potpisao priznanicu. Međutim, prošlo je sedam dana, pa još sedam, pa sedam puta sedam …a on nije imao nameru da vrati pozajmicu. Nije se uzbuđivao ni kada sam najavio da ću ga tužiti, priča Šešum.

Sud je u oktobru 2018. godine presudio da je Pavković dužan da u roku od osam dana vrati pozajmicu uz kamatu i Šešumu nadoknadi sudske troškove od oko 28.000 dinara. Pavković se sa tim saglasio, ali dug ipak nije vratio.

Šešumov advokat obratio se javnom izvršitelju Goranu Arsenoviću koji ga je bezuspešno tražio na više adresa, da bi od novosadske Policijske uprave dobio obaveštenje da je poslednja adresa „Angela Vlatkovića 5 pasivizirana“.

Kako druge adrese nema, proizilazi da je aktivni policajac Pavković otišao u ilegalu. Tako je, bar za sada, onemogućen pokušaj plenidbe stvari kako bi se namirio dug.

Posle duže potrage, Policijska uprava u Novom Sadu odgovorila je sredinom januara 2019. da Pavković nije zaposlen kod njih, a da mu je adresa pasivizirana.

Sredinom godine izvršitelj se obratio Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a, Odeljenju za finansijsko-računovodstvene poslove i budžet, kako bi se sa Pavkovićeve plate naplatilo dugovanje. Iz tog Odeljenja stigao je odgovor načelnika Dušana Jeličića.

„Obaveštavamo Vas da je Goranu Pavkoviću opterećena zarada na osnovu sudskih i izvršnih rešenja, administrativnih zabrana po osnovu kredita i drugih administrativnih zabrana u visini 100 odsto mesečne plate, pa Vam vraćamo Zaključak I.I-156/2018. od 10.06.2019. radi Vašeg daljeg postupanja“. Kako je moguće da nekom radniku, pa još državnom službeniku, plata u potpunosti bude opterećena raznim zabranama? Ako je, to uopšte tačno, pitanje je od čega taj čovek i porodica, ako je ima, žive. I još – šta su nadležni u MUP Srbije preduzeli kada su videli šta njihov radnik radi i u kakve se zavrzlame, pa i kriminal, uvalio.

Videvši da nema druge, Šešum se pismom obratio ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanoviću i od njega zatražio pomoć i zaštitu od „prevaranta“, koji se ne obazire na sudske odluke i skriva od ruke pravde. Ali, ni to nije pomoglo, kaže Šešum, pa je rešio da svoj problem poveri Danasu.

– Da vidimo da li to policija štiti kriminalce ili treba da štiti građane, proziva Šešum, spreman da, kad dobije adresu na kojoj se Pavković skriva, ide u plenidbu stvari.

– I gaće ću da mu skinem, besan je novosadski penzioner koji kaže da ima saznanja da nije jedini koga je prevario Goran Pavković.

U devet banaka 13 računa

Sudski izvršitelj Goran Arsenović dobio je podatke da Goran Paunović ima aktivnih 13 deviznih i dinarskih računa kod devet banaka. Više računa nego većina preduzeća u Srbiji.