Foto: EPA-EFE/STRINGER

Iako policija Kosova daje samo inicijale pritvorenih mediji javljaju da su uhapšeni Rahim Hašimi i Kadri Redžepi. Njihovo hapšenje je za kosovske medije potvrdio portparol Policije Kosova Beki Keljani.

Oni su deo organizovane kriminalne grupe u kojoj su 20. maja uhapšeni i Ismet Osmani, Iljir Bojkut, Adil Tači i Mentor Maćanit.

U video snimcima koje je objavila prištinska televizija KTV  ranije i danas, pritvoreni su govorili da su 200 hiljada evra koje su uzete od jednog biznismena za izgradnju bolnice predate predsedniku Skupštine Kosova Kadri Veseljiju, koji je to odbacio kao netačno i zatražio da se ta situacija do kraja razjasni i odgovorni izađu pred lice pravde.

Veselji je ocenio da se radi o klasičnom slučaju prevare i manipulacije o kojima su organi reda i sudstvo bili na vreme informisani.

„Želim da vas obećam da, ako bude i jedne indikacije moje uključenosti u ovu aferu, da ću podneti ostavku“, rekao je Veselji.

Koha ditore piše da su snimci bili u posedu istražnih jedinica Policije Kosova i tužilaštva od 2013. godine, ali da oni sve do ponedeljka, 20. maja nisu preduzeli ni jednu aktivnost na razjašnjavanju tog dogadjaja.

Povezani tekstovi