Predstavnici 30 gradova i opština dobili automobile zbog mobilnih timova za inkluziju Roma 1Foto: Slike Gradska uprava Pirot

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima, danas je na platou ispred Palate Srbije prisustvovao svečanoj dodeli 30 vozila gradovima i opštinama koji imaju uspostavljene mobilne timove za inkluziju Roma.

U cilju podizanja njihovih kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vozila donira Evropska unija, a današnju dodelu organizovala je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u sklopu Programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma.

Ovom prilikom prisutnima su se obratiti i uručili ključeve vozila: Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Pored Grada Pirota, u čije ime je gradonačelnik Vasić preuzeo donaciju, vozila su dobil i Aranđelovac, Bečej, Vršac, Doljevac, Lebane, Loznica, Mladenovac, Smederevska Palanka, Surdulica, Čukarica – Beograd, Beočin, Bačka Palanka, Ruma, Pećinci, Kovačica, Stara Pazova, Subotica, Zrenjanin, Paraćin, Požarevac, Aleksinac, Kraljevo, Bor, Zaječar, Šabac, Vladičin Han, Vlasotince, Lajkovac i Niš.

Osim 30 automobila Fiat Tipo, lokalne samouprave za potrebe mobilnih timova za inkluziju Roma u okviru Programa “Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, ovom prilikom dobile su i 30 laptop računara.

Mobilni timovi za inkluziju Roma su radna tela grada/opštine, formirana u cilju jačanja saradnje između lokalnih institucija i romske zajednice. Članovi mobilnih timova organizuju zajedničke terenske posete romskim naseljima i pružaju zajedničku i koordinisanu podršku i pomoć pojedincima i porodicama.

Realizacijom Programa, SKGO nastoji da stvari uslove za formiranje i funkcionisanje inovativnog pristupa za inkluziju Roma i Romkinja na lokalnom nivou, i na sistemski, sveobuhvatni i održiv način radi na osnaživanju lokalne zajednice u skladu sa Strategijom za inkluziju Roma i Romkinja u Republici Srbiji, kaže se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Predstavnici 30 gradova i opština dobili automobile zbog mobilnih timova za inkluziju Roma”

  1. Ovaj,ja bih imao par pitanja…Ko će ovo da registruje,sipa gorivo,popravlja i najvažnije ko će da plaća „interventne timove“??!!Mislim,vidim ove u mom gradu…većina vozi kola,ima skupe mobilne a okačeni na socijalu!Tja miislim…ne znam ko ih ometa da se dokažu kao građani!!Nisam ja isterao njihovu decu da mi prose za pivo i cigare dok ja leškarim…Ne prodajem ja njihove maloletne ćerke za udaju…Dokle bre nabijate osećaj krivice ostatku sveta a pri tom d..om ne mrdate??!!

    • E baš je tako, imaju sve privilegije, deca ne dolaze u školu a završavaju iako su polupismeni, rade šta im je volja, prodaju devojke, ….a ovamo kao fol ugroženi, daleko je ovo od realnosti,…

      • ne brini se,neće to za rome, nego za švalerke lokalnih kabadahija.kao i oni iz japana one mazde za u bg što smo dobili a što se prvo koriste u privatne svrhe naravno na račun gradjana

  2. Ne mogu da verujem! Mandovi kao nešti ugroženi! Treba neko da ih za naš novac socjalizuje!? Ima li ko da ovakvim ludostima i pljačkama poreskih obaveznika stane na put!? Ili ćemo morati da proglasimo građansku neposlušnost na teritoriji cele Srbije odbijanjem da plaćamo, poreze,, prireze, akcize i ostala čuda, od nameta ovih naših nadobudnih nesposobnjakovića i politikanata!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.