Proslava Trifundana u Negotinu i Kladovu 1

Negotinski vinari i vinogradari učiniće to po tradiciji u Rajačkim pivnicima, gde će u centru kod zapisa biti izveden prigodan program u kome pored ostalih učestvuju i negotinski pesnik i slikar Dragoljub Firulović Firul, vokalni umetnik iz Jasenice Boris Stanojević, zavičajni pesnik Milan Kotur, zdravičar Dragoljub Stanisavljević Persinac.

Sveštenici negotinskog arhijerejskog namesništva obaviće rezanje slavskog kolača, kao i simbolično prvo rezanje čokota u rajačkim vinogradima. Osim na Rajačkim pivnicama Trifundan će biti obeležen i u Smedovcu, Tamniču i Rogljevu, Svetog Trifuna obeležiće i vinari i vinogradari u selu rečka, bratsvo manastira Bukovo, kao i učenici i profesori srednje Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ Bukovo.

Organizaciju proslave Trifundana potpisuje Turistička organizacija opštine Negotin.

Opštinsko udruženje voćara i vinogradara Kladovo obred osvećenja i rezidbe čokota vinove loze obaviće u vinogradu domaćina slave Bogosava Keserića u Kladovu.

Po tradiciji u Kladovu se povodom Trifundana organizuje i program ”Veče vina i ljubavi” u okviru koga će biti dodeljena priznanja domaćinima u čijim podrumima su najbolja vina i rakije, nakon popodnevnog ocenjivanja. Pokrovitelj manifestacije je Turistička organizacija opštine Kladovo.