Negotin

Vesela čaršija u šećernoj ulici 1

Vesela čaršija u šećernoj ulici

Vreme kada se u negotinskoj Ulici kneza Mihaila prodavao fini pamuk iz Turske i Engleske, čipka, konac, šećerne bombone, kada su se ulicom širili mirisi iz pekara, kupovalo se u mesarama i ribarnicama, novac čuvao u Negotinskoj štedionici, a trošio u kafanama u kojima se dočekivalo jutro je daleko iza nas.

Vesela čaršija u Negotinu 2

Vesela čaršija u Negotinu

– Najstarija, po mnogima i najlepša negotinska ulica koja nosi ime Kneza Mihaila i na ovogodišnje Bogojavljenje, biće domaćin „Vesele čaršije“, sada već tradicionalne manifestacije koja gotovo deceniju, makar na dan, oživi duh starog Negotina.

Izabran novi zamenik predsednika opštine Negotin 4

Izabran novi zamenik predsednika opštine Negotin

Bogdan Gugić, diplomirani hemičar, dosadašnji zamenik predsednika SO Negotin novi je zamenik predsednika negotinske opštine, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta na poslednjem skupštinskom zasedanju u 2019.godini.

Hor iz Njujorka pobedio na Mokranjčevim danima 5

Hor iz Njujorka pobedio na Mokranjčevim danima

Statueta Stevana Mokranjca, rad vajara Nebojše Mitrića“ kao i prilika za celovečernji koncert na idućim „Mokranjčevim danima“ kao pobedniku ovogodišnjeg Natpevavanja horova sinoć je pripala Horu „Korikos“ iz NJujorka sa dirigentom Alekom Galambosom.

Objavljen program 54. Mokranjčevih dana 8

Objavljen program 54. Mokranjčevih dana

Negotin će i ovog septembra biti grad muzike, budući da se u njemu odvijaju „Mokranjčevi dani“. Poslednje pripreme privode se kraju da sve budu spremno za subotu, 14. septembar kada će u Mokranjčevoj rodnoj kući, po tradiciji, festival biti zvanično otvoren.

U Kladovu i Negotinu održane sednice Štabova za vanredne situacije 12

U Kladovu i Negotinu održane sednice Štabova za vanredne situacije

Stanje vodotokova drugog reda u opštini Kladovo  koji su u ingerenciji lokalne samouprave je stabilno i za sada nije zabeležen porast vodostaja, a svi tehnički i kadrovski potencijali su spremni za reagovanje u slučaju potrebe, zaključeno  je na vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Uručena najviša priznanja Opštine Negotin 13

Uručena najviša priznanja Opštine Negotin

Odgovornost, energija, rad, rezultati i planovi, obeležili su 2018. prvu godinu mandata koji su omogućili građani poklonivši nam svoje poverenje na decembarskim izborima 2017. godine.

PrvaPoslednja