Negotin

Izložba „Naša istorija, naša sećanja“

Nakon publike u Pirotu, Prokuplju, Leskovcu, Nišu, Knjaževcu, Beogradu i Kladovu, od sutra će i Negotinci biti u prilici da vide fotodokumentarnu izložbu izložbe „Naša istorija, naša sećanja“, posvećenu sećanju na oslobođenje Srbije u jesen 1918. od strane Istočne armije, kao i porodičnim sećanjima, koja žive i posle jednog veka, na solidarnost srpskih i francuskih vojnika i civila u Prvom svetskom ratu.

Negotin: Potvrđene dve izborne liste vlaške manjine

Pripadnici vlaške nacionalne manjine na predstojećim izborima za Nacionalni savet Vlaha koji će biti održani u nedelju biraće članove Saveta sa dve izborne liste koje je potvrdila Republička izborna komisija.

Negotin: Značaj arheološkog nasleđa

U Muzeju Krajine u Negotinu sutra će biti predstavljen projekat Srpskog arheološkog društva „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“, koji je podržalo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

“Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“

U Muzeju Krajine u Negotinu sutra će biti predstavljen projekat Srpskog arheološkog društva “Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“ koji je podržalo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Završeni 53. Mokranjčevi dani u Negotinu

Minulih nedelju dana Negotin je u pravom smislu te reči bio grad muzike, grad kulture jer su se u njegovim dvoranama, salama, trgovima, ulicama i drugim prostorima smenjivali muzički, likovni, književni programi koje je pratila brojna publika.

Muzički vodič od 21. do 27. septembra

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

Tri inostrana i jedan domaći

Kruna Mokranjčevih dana, “Natpevavanje horova”ove godine proteći će u znaku renomiranih inostranih horova, budući da tri, od četiri horska ansambla, učesnika natpevavanja, dolazi iz drugih zemalja.

Pobednik Natpevavanja Omladinski hor Milka Stoeva iz Bugarske

Omladinski hor Milka Stoeva iz Burgasa u susednoj Bugarskoj, pod upravom dirigenta Svetle Stoeve, brojnim nagradama osvojenim na međunarodnim prestižnim smotrama horskog stvaralaštva, zbirci priznanja dodao je i Statuetu Stevana Mokranjca, rad akademskog vajara Nebojše Mitrića, koja se godinama dodeljuje najuspešnijem učesniku Natpevavanja.

Osu se nebo zvezdama…

Čuvene reči hajduk Veljka Petrovića “Glavu dajem, Krajinu ne dajem”ovekovečene su u “Šestoj”Mokranjčevoj “rukoveti”koja je prvi put izvedena 18. jula 1892. na otkrivanju spomenika hajduk Veljka u Negotinu.

Krajinska berba sutra u Rogljevačkim pivnicama

U čast grožđa, vina i vinograda sutra će na Rogljevačkim pivnicama biti organizovana “Krajinska berba”, tradicionalna manifestacija koju u cilju promocije vinogradarske tradicije ovog kraja i područja poznatog po proizvodnji vina, a pod pokroviteljstvom opštine Negotin organizuju mesna zajednica Rogljevo i Turistička organizacija opštine Negotin.

Od 15. do 21. septembra u Negotinu 53. Mokranjčevi dani

Uz slogan „Osu se nebo zvezdama“ po stihu iz Druge rukoveti i Mokranjčev lik predstavljen kroz zvezdano sazvežđe koji čini vizuelni identitet festivala, Negotin će i ovog septembra nedelju dana biti u znaku muzike.

Negotin: Ulaganje u znanje

Raduje nas što je ove školske godine veći broj učenika ostvario dobre rezultate na republičkim takmičenjima, što je za svaku pohvalu i zbog toga smo ponosni na sve vas, jer svaki vaš dobar rezultat čini čast ne samo vama, već i opštini Negotin.

„Bizarno“ zaječarskog pozorišta

Nakon premijernog izvođenja početkom juna na sceni matičnog teatra, glumci Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sutra veče igraće „Bizarno“ na sceni Doma kulture u Negotinu.

Sa Đilasom među kokoškama i jabukama

Samo polako. Sve će doći na svoje. Biće promena i brže nego što se misli. Narod ovo više neće da trpi. U ovoj državi sve može, ali ne i da se sruši Vučić.

Prva Poslednja