Negotin

Obeležena godišnjica rođenja Stevana Mokranjca u Negotinu 2

Obeležena godišnjica rođenja Stevana Mokranjca u Negotinu

Negotinski Dom kulture koji nosi ime znamenitog srpskog kompozitora Stevana Mokranjac, u saradnji sa ustanovama kulture i pojedincima i uz pokroviteljstvo Opštine Negotin, godinama unazad prigodnim programima obeležava 9. januar, Dan rođenja Stevana Mokranjca.

Negotin: Posađen vetrozaštitni pojas 8

Negotin: Posađen vetrozaštitni pojas

Negotinsko naselje Rastoka dobilo je vetrozaštitni pojas u kome su sadnice srebrne i krupnolisne lipe, običnog javora, oraha, breze, crvene šljive, Pančićeve omorike i crnog bora.

Basne za decu na vlaškom i srpskom jeziku 9

Basne za decu na vlaškom i srpskom jeziku

Polazeći od ideje da najmlađe upozna sa lepotom vlaškog jezika Udruženje za očuvanje običaja, kulture, tradicije, jezika i identiteta Vlaha“Gergina“ iz Negotina priprema i publikuje knjige pisane na vlaškom jeziku.

U Boru 868 aktivnih slučajeva, u Kladovu 302, a u Majdanpeku 191 12

U Boru 868 aktivnih slučajeva, u Kladovu 302, a u Majdanpeku 191

Pres služba Grada Bora sopštila je, pozivajući se na današnje podatke Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, da su u Boru registrovana 62 novoinficirana lica, a računajući i 49 oporavljenih, na teritoriji grada je trenutno 868 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U crvenoj zoni interno odeljenje ZC Negotin 13

U crvenoj zoni interno odeljenje ZC Negotin

Povećani broj pacijenata kojima je potrebna hospitalizacija razlog je što je pored grudnog i odeljenja neurologije od danas u crvenoj zoni i interno odeljenje Zdravstvenog centra Negotin.

U Negotinu za 24 sata virus potvrđen kod 81 osobe 15

U Negotinu za 24 sata virus potvrđen kod 81 osobe

Prema podacima dobijenim antigenskim i PCR testiranjem juče popodne i danas do 15 sati u negotinskom Zdravstvenom centru, od 133 antigenska i 16 PCR testova 81 ima pozitivan rezultat, te je u negotinskoj opštini sada 341 osoba  aktivno pozitivna.

PrvaPoslednja