Pucnjava u Leposaviću, privedena dva Albanca 1Ilustracija Foto: Pixabay / geralt
Radović je za portal Kosovo onlajn rekao da je „policijska stanica u Leposaviću dobila od građana informaciju da su nepoznate osobe iz jednog vozila sa kosovskim registarskim tablicama pucale iz pištolja na parkingu Klik u Leposaviću“.

„Odmah je izašla patrola, ekipa forenzike, uviđaj je urađen i pronađene su pištoljske čaure“, rekao je on i  dodao „da je zatim stigla informacija da je vozilo parkirano u selu Dobrava“.

„Patrola je krenula tamo i kod sela Pridvorice mimioišla se sa ovim vozilom i zaustavila ga u selu Ceranjska reka. Identifikovana su dva lica iz Suve reke Albanci, sa inicijalima B.D. koji je vozio, i G.B. koji se sa njim nalazio u crvenom ‘golfu’ sa kosovskim tablicama. Njih dvojica su privedeni u stanicu u Leposaviću. Lokalnom pretragom nije pronađeno oružje, pa je istražni policajac kontaktirao dežurnog tužioca i on je naložio da se privedenima urade parafinske rukavice. Takođe, preko regionalnog centra veze u Mitrovici zatraženo je intervenisanje specijalne jedinice K9 na tom parkingu“, rekao je portparol KPS.

Osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti zadržani su u Policijskoj stanici u Leposaviću.

Ranije večeras portal Kosovo Onlajn je preneo da su se oko 17 začuli pucnji u opštini Leposavić na Kosovu, nakon čega je policija privela dvojicu Albanaca za koje se sumnja da su koristeći vatreno oružje izazvali opštu opasnost.