RTS: Dajrekt medija nam nije ponudila da kupimo prava emitovanja utakmica EP 1Foto: FoNet RTS

Radio-televizija Srbije negirala je danas navode Junajted grupe (United Grupa) da je direktorka Dajrekt medija (Direct media) Jadranka Drinić ponudila generalnom direktoru Draganu Bujoševiću da RTS kupi prava emitovanja utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

„Da takva ponuda postoji bila bi u arhivi i Dajrekt medije i RTS-a. Zato što se takve ponude uvek daju u pisanom obliku“, naveo je RTS u saopštenju reagujući na objašnjenje Junajted grupe da je otkupila prava na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije i 2017. godine ponudila RTS-u da otkupe pravo prenosa i utakmica kvalifikacija i Lige nacije, ali da Bujošević na sastanku sa direktorkom Dajrekt medije nije pokazao interesovanje.

RTS je naveo da je Jadranka Drinić jedino rekla generalnom direktoru RTS da će da učini sve što može da upravo RTS kupi prava prenosa utakmica Evropskog prvenstva, a da „to svakako nije ponuda, nego dobra namera, odnosno želja“.

„Direktorka Dajrekt medije, nikada nije ponudila generalnom direktoru Draganu Bujoševiću da Radio-televizija Srbije kupi prava emitovanja utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu“, piše u saopštenju javnog servisa.

Junajted grupa ranije danas je saopštila da je rukovodstvu RTS-a „prešlo u naviku da obmanjuje gradjane, jer se nikako drugačije ne može tumačiti njihov odgovor Junajted grupi u kome tvrde da nisu dobili nikakvu ponudu da prenose utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu (Euro) 2020.“

RTS je juče zatražio od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita „na koji način“ je došlo do toga da utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, „prenosi kablovska, odnosno televizija koja ne obuhvata celokupno područje Srbije“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “RTS: Dajrekt medija nam nije ponudila da kupimo prava emitovanja utakmica EP”

  1. Logično je da RTS traži mogućnost otkupa prava prenosa a ne da mu se šalje ponuda!

    • Pa baš i nije. Logično je da neko nudi svoje usluge, pogotovu ako može da dobije veću cenu, ako ponudi po principu „ko da više“

    • Apsolutno se slazem. Verovatno bi trebalo da se plati RTS-u da prenose utakmice. Sta je sa prenosima rukometa i slicnih sportova. Ne secam se kad sam gledao neki rukomet na RTS-u.

  2. nije rts jedini,nijedna nacionalna tv u regionu nije prenosila utakmice (koliko znam), a uefa i fifa i jesu to sto su postale, a i predsednici im zavrse tako kako zavrse…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.