Foto: FoNet RTS

„Da takva ponuda postoji bila bi u arhivi i Dajrekt medije i RTS-a. Zato što se takve ponude uvek daju u pisanom obliku“, naveo je RTS u saopštenju reagujući na objašnjenje Junajted grupe da je otkupila prava na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije i 2017. godine ponudila RTS-u da otkupe pravo prenosa i utakmica kvalifikacija i Lige nacije, ali da Bujošević na sastanku sa direktorkom Dajrekt medije nije pokazao interesovanje.

RTS je naveo da je Jadranka Drinić jedino rekla generalnom direktoru RTS da će da učini sve što može da upravo RTS kupi prava prenosa utakmica Evropskog prvenstva, a da „to svakako nije ponuda, nego dobra namera, odnosno želja“.

„Direktorka Dajrekt medije, nikada nije ponudila generalnom direktoru Draganu Bujoševiću da Radio-televizija Srbije kupi prava emitovanja utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu“, piše u saopštenju javnog servisa.

Junajted grupa ranije danas je saopštila da je rukovodstvu RTS-a „prešlo u naviku da obmanjuje gradjane, jer se nikako drugačije ne može tumačiti njihov odgovor Junajted grupi u kome tvrde da nisu dobili nikakvu ponudu da prenose utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu (Euro) 2020.“

RTS je juče zatražio od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita „na koji način“ je došlo do toga da utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, „prenosi kablovska, odnosno televizija koja ne obuhvata celokupno područje Srbije“.

Povezani tekstovi