Šabac: Stigao novi asfalt u dva sela 1Foto: sabac.rs

Nakon popravke lokalnih puteva u Mačvi, počela je i rekonstrukcija saobraćajnica u Pocerini. Najpre je asfaltiran put u Metliću, a završeni su i radovi u Sinoševiću. Ova dva sela posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i razgovarao sa meštanima.

– Svi putevi u Pocerini su dotrajali i mi bismo najviše voleli da promenimo čitavu putnu mrežu, ali to nije moguće, nažalost. Mi deset miliona evra ulažemo ove godine u velike infrastrukturne projekte. Uradićemo s tim parama najviše što možemo. Evo danas smo u Metliću, videli ste kako izgleda Sinošević. I tako u svakom mestu gde je najkritičnije i gde je potrebno da se obnove putevi uradićemo to u saradnji sa meštanima, rekao je gradonačelnik. On se zahvalio Pocercima na strpljenju i istakao da bi svi putevi mogli da budu obnovljeni kada bi država vratila 30 miliona evra koje duguje gradu.

– Ja se zahvaljujem svim ljudima na strpljenju i na spremnosti da učestvuju. Pozivam ih da se uključe u kampanju „dva na dinar“ pomoću koje smo uradili puno puteva u Pocerini. Grad je potpuno otvoren za saradnju. Podsetiću, da bismo uradili sve ono što je potrebno za infrastrukturu u našem kraju treba nam 30 miliona evra – 15 miliona evra za puteve, oko 11,5 miliona evra za kanalizaciju i ostatak za vodu. To je tačno onaj iznos koji nama duguje država. Ja mislim da svi znaju taj podatak, ali ja apelujem da nam se taj novac vrati. Kada bismo ga imali ja vam garantujem da bismo ga uložili u infrastrukturu u naredne četiri godine i u našem kraju bi se živelo kao recimo u Celju, koji je naš bratski grad, kazao je gradonačelnik Zelenović. U komšijskom Sinoševiću sada automobili prolaze novim asfaltom. Rekonstruisan je put kojim prolazi lokalni autobus i koji je bio na listi prioriteta meštanima ovog pocerskog kraja.

– Ovaj put povezuje Sinošević sa Bojićem i Zablaćem. Rekonstrukcija puta će pozitivno uticati na bezbednost u saobraćaju. Posebno nam je zimi zadavao probleme ovaj deo kolovoza, jer ga je bilo nemoguće očistiti i pored truda putara bilo je klizavo. Ovo je samo deo radova, u prethodnim mesecima smo uložili 800 hiljada dinara u malske puteve, a sledeće godine prelazimo na rekonstrukciju atarskih puteva, ističe Nikola Pavlović, predsednik MZ „Sinošević“.

Došao red i na regionalni put

„Žila kucavica“, tako meštani Metlića opisuju rekonstruisani put koji prolazi kroz sredinu ovog sela, i ističu da je od velikog značaja i apeluju na Republiku da popravi regionalni put ka Crniljevu. Uporedo u ovom mestu se radi popravka atarskih puteva od povraćaja poreza na imovinu i meštani se nadaju da za neku godinu u ovom mestu više neće biti „kaljavih saobraćajnica“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.