Sandulović: Tužilaštvo da preduzme sve kako bi se saznala istina o smrti Cvijana 1Nikola Sandulović Foto: Medija centar

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović pozvao je danas tužilaštvo i državne organe „da se pokrenu i preduzmu sve radnje“ kako bi građani Srbije saznali istinu o smrti advokata i političara Vladimira Cvijana.

Sandulović je na konferenciji za novinare u Pres centru Udruženja novinara Srbije (UNS) rekao da će on tražiti „da se procesuiraju svi činioci državnog aparata koji su krili brutalno ubistvo Cvijana“, i da će tražiti objašnjenje ko su ti ljudi koji su mimo porodice, „odlučili da li će telo biti kremirano ili ne“.

„Nemojte da vlast izmišlja nove afere, jer to neće pokriti ovo ubistvo. Vladimir Cvijan je pobegao iz Srbije zato što se bojao, razveo se brzinski da bi ih spasio smrti“, rekao je Sandulović.

On je dodao da je „opšte poznata stvar“ da je Cvijan, koji je jedno vreme bio član Srpske napredne stranke (SNS) „pobegao u okrilje Republikanske stranke bežeći od pretnji smrću (tadašnjeg premijera Srbije) Aleksandra Vučića“, zato što je „počeo da iznosi informacije javno šta je on sve radio“.

„U to vreme on je uzeo pozamašnu sumu u evrima da se skloni iz Srbije. Isti čovek (iz BIA) koji je prenosio pretnje Aleksandra Vučića Cvijanu, prenosio je i meni. Jedna od pretnji je bila da se sklonim iz Srbije i da odem na odmor“, rekao je Sandulović, koji je naveo da se nakon toga sklonio u Hrvatsku.
Sandulović je naveo da njegovo poznanstvo sa Vladimirom Cvijanom „datira od vremena kad je on bio savetnik Borisa Tadića“.

„Na moj uticaj i nagovor prešao je u SNS, da bi onaj ogranak demokratske opozicije koji je bio proganjan posle 5. oktobra, i teatralnog pomirenja Borisa Tadića sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), ostao u epicentru događaja i da imamo pravi izvor informacija“, rekao je Sandulović.

Sandulović je rekao da se „suočavamo sa organizovanim državnim kriminalom“ i da je „simptomatično da se u Srbiji nastavlja isti progon političkih protivnika i isti način rešavanja tih političkih problema kako je to radio Slobodan Milošević“.

On pitao gde su slike sa obdukcije Vladimira Cvijana, kao i kakva je to organizacija da se toliko godina zna (za smrt Cvijana) i ćuti.

„Šta rade nacionalne televizije, zašto ne izađu u javnost oni zdravstveni radnici koji su izvršili obdukciju Vladimira Cvijana?“, rekao je Sandulović.
Sandulović je pozvao međunarodnu zajednicu i Sjedinjene Američke Države da se aktivno uključe u to što se dešava u Srbiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.