Šekler: Nove mere će omogućiti virusu da ostane u populaciji i preživi leto 1Foto: Screenshot/ YouTube N1

Povodom blažih epidemioloških mera, koje je Krizni štab juče usvojio virusolog Milanko Šekler upozorio je da će one omogućiti virusu da preživi leto, ostane u populaciji i sačeka jesen.

On je ocenio da je „to pravi put za njega“.

„Da sam koronavirus, rekao bih fenomenalno, hvala Bogu da je ovako“, istakao je virusolog za RTS.

Ukazao je da vakcinacija skoro da stoji, i da je vrlo loša struktura vakcinisanih.

„Dobro je što su vakcinisani stariji, ali su oni manje aktivni, ne idu na žurke“, ukazao je Šekler i dodao da su mladi radno aktivni i da tu fali vakcinacije.

Naveo je primer Čilea, koji je imao skoro 47 odsto vakcinisanih kada je ukinuo skoro sve mere, a sada je tamo ponovo zaključavanje.

„Ovim merama samo je legalizovano ono što se već dešavalo, svadbe su išle, treštale, ja sam to video u Kraljevu, svuda je sve noramlno radilo, niko više nikoga nije pretresao, proveravao, prekidao rad objekata“, napomenuo je Šekler.

Akcenat je, kako je ocenio, na kapacitetu i dužini rada objekata, a nije dat akcenat na to da se nose maske, drži distanca, proveri kakva je ventilacija.

„Mislim da je virus oduševljen ovim merama. Kada bih govorio u njegovo ime, rekao bih – jupi, super“, poručio je virusolog.

Podsetimo, Krizni štab je juče odobrio da prodavnice mogu da rade bez ograničenja radnog vremena, kao i ugostiteljski objekti na otvorenom, a da će u zatvorenom biti dozvoljen rad do jedan sat posle ponoći. Dozvoljene su proslave svadbi i maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Šekler: Nove mere će omogućiti virusu da ostane u populaciji i preživi leto”

  1. Zasto ovaj veterinar iz Kraljeva koga mediji lazno predstavljaju virusologom uvek salje negativnu energiju javnosti ? Ima li mogucnosti da barem jednom kaze jednu pozitivnu sustancijalnu recenicu ?

  2. Uvek racionalan i realan!
    Izgleda da je potrebna pojacana propaganda za vakcinisanje!

  3. Doktor je potpuno u pravu. Da je bilo pameti, umesto pohlepe za profitom, svet je mogao pobediti koronu dva meseca nakon njenog pojavljivanja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.