Te lale, kako se ističe, treba da preuzmu saobraćajni policajci, rasporede se po najboljim lokacijama u gradu i tokom prepodneva zaustavljaju automobile u kojima se nalaze žene, a da nisu napravile prekršaj i podele im po cvet.

Kako će biti obezbeđena sredstva nije navedeno, jer za te namene nisu predviđena u budžetu, a poznato je da često policajci sami kupuju tonere i donose papir za štampače od kuće, navodi se u saopštenju.

Policijski sindikat navodi i da je saobraćajcima naloženo da tu podelu cveća fotografišu i te slike dostave nadređenima do 12:00 sati.

Tako će policajci za 8. mart, umesto da rade svoj posao, juriti dame koje ne prave saobraćajne prekršaje i deliti im cveće, navodi sindikat i podseća da to nije prvi put da se tako zloupotrebljavaju policija i MUP.

Sindikat podseća na slučaj iz prošle godine, kada je jedan od najviših rukovodilaca u MUP tražio od jedne cvećare da donira 5.000 ruža, koje su potom aktivisti njegove stranke za 8. mart delili sugrađankama po opštini Rakovica.

Ova poslednja naredba saobraćajcima je zaista neozbiljna i jedan od najbanalnijih načina na koji se policajci zloupotrebljavaju, kako bi se pribavili politički poeni, zaključuje Policijski sindikat Srbije.