Sindikat Sloga traži povodom Dana ljudskih prava da uzbunjivaču iz Krušika bude ukinut kućni pritvor 1Foto: sloga.org.rs

Navodeći da Obradović „neosnovano boravi u pritvoru, samo zato što je hteo da upozori javnost na visoku korupciju u preduzeću gde je zaposlen“, sindikati su u saopštenju upozorili da se građani Srbije „uz pomoć pritiska, ucena i egzistencionalnih pretnji sve više guraju u podaništvo političkoj eliti na vlasti, uz masovnu upotrebu medijske propagande koja je zamenila zdrav razum i objektivno informisanje“.

„Sa žaljenjem i dubokom gorčinom dodajemo i da su ljudska prava u Srbiji na samom izdisaju i u samrtnom ropcu, što se vidi iz stanja u kojem se kao država i društvo danas nalazimo. Državne institucije koje bi trebalo da štite građane su gotovo sve privatizovane, a oni koji bi trebalo da kao pojedinci i ličnosti promovišu ljudska prava su gotovo nevidljivi“, stoji u saopštenju.

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se povodom godišnjice donošenja Opšte deklaracije UN o ljudskim pravima, 10. decembra 1948.