Skot na tribini o Ruzveltu na FPN: Bolest je od njega načinila čoveka kakav je bio 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

On je rekao da je Ruzvelt u 39. godini oboleo od paralize i zbog toga bio vezan za invalidska kolica, kao i da u njegovo vreme ljudi sa invaliditetom nisu bili vidljivi u javnosti te Ruzvelt nije dozvoljavao fotografima da ga fotografišu u kolicima.

Skot je rekao da nema sumnje da je Ruzvelt bio talentovan čovek, ali da je bolest od njega načinila čoveka kakav je bio. Američki ambasador rekao je da su lekari i porodica koje pomažu osobama sa invaliditetom nevidljivi heroji njihovih priča.

On je dodao i da je 1990. Amerika usvojila zakon kojim se zabranjuje diskriminacija osoba sa invaliditetom, a poslodavci i država obavezuju da im stvore uslove za rad.

Predsednik komapnije Color Press Group Robert Čoban rekao je da je cilj kampanje da predstave različite primere uspešnih osoba sa invaliditetom širom sveta.

On je rekao da će akcija obići različite gradove Srbije i da će biti uspešna ako makar jedna osoba dobije bolji položaj i veće poštovanje svoje sredine.

Paraolimpijski atletičar Draženko Mitrović poručio je na kraju tribine svima da je ako žele da promene svet potrebno da prvo promene nešto u svom životu.