Skup podrške suspendovanom sindikalcu ispred užičke policije 1Foto: Privatna arhiva

Tridesetak članova Sindikata Sloga, gradskih odbora SSP i DS, kao i građanski aktivisti okupili su se danas ispred sedišta Policijske uprave Užice i iskazali podršku Glišu Vidoviću, predsedniku Sindikata policije Sloga i predsedniku Gradskog odbora tog sindikata u Užicu, koji je prošle sedmice suspendovan sa posla policajca.

Okupljeni su tražili da se protiv Vidovića obustavi disciplinski postupak i ukine suspenzija sa posla, smatrajuću da su obe odluke nezakonite i da predstavljaju nove vidove pritiska na Vidovića, zbog njegovog sidnikalnog delovanja.

Vidović je udaljen sa posla 27.jula ove godine, odlukom načelnika Policijske uprave, nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog, navodne, „teške povrede službene dužnosti“, odnosno „ponašanja koje šteti ugledu MUP-a“.

On se tereti da je pravnici užičkog preduzeća Putevi, tokom telefonskog razgovora koji je obavio sa sa njom kao predsednik sindikata, a ne, kako objašnjava, kao policijski službenik, rekao da je „lak na obaraču“.

Međutim, on to demantuje i navodi da je suspenzija sa posla „samo nastavak kontinuiranog pritiska na njega, zbog njegovih sindikalnih aktivnosti.

Na današnjem protestnom okupljanju, Vidović je naveo da su njegove sindikalne aktivnosti pravi razlog za udaljenje sa posla, a okupljenima je govorio i Željko Veselinović, predsednik Sindikata Sloga.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.