Slobodan Krajnović novi direktor medijske kuće 021 1Foto: Printscreen/ 021

Kako je potvrđeno FoNetu, on je na tu funkciju imenovan glasovima članova Skupštine preduzeća.

Krajnović je najavio da će uskoro biti odabrani novi odgovorni urednici portala i radija. Kao glavne ciljeve, označio je očuvanje pozicije vodećeg novosadskog informativnog medija i jedinstvenog radijskog programa. Takođe je najavio ulaganja u digitalne tehnologije i razvoj novih medijskih platformi, kao put ka održivosti i očuvanju nezavisnosti.

Krajnović je tokom 19 godina rada na „021“ prošao sve faze voditeljskog, novinarskog, uredničkog i menadžerskog posla. Od 2002. je obavljao funkciju šefa deska, da bi 2005. stupio na dužnost glavnog i odgovornog urednika na kojoj je do danas. Pod njegovim vođstvom razvijen je portal „021“, danas najuticajniji informativni medij u Novom Sadu.

Krajnović ima veliko iskustvo u oblasti rukovođenja i planiranja u elektronskim i onlajn medijima. Predavač je, edukator i panelista na brojnim stručnim skupovima. Mreža asocijacija privatnih elektronskih medija SEENAPB proglasila ga je 2008.godine za najboljeg radijskog urednika informativnih radio stanica jugoistočne Evrope.