A da je borba za njihova prava i bolji položaj u društvu godinama unazad u deklarativnim i dekorativnim okvirima.

– U Srbiji su radnici potpuno nezaštićeni aktuelnim zakonima o radu i penzijsko invalidskom osiguranju (PIO), zbog čega su žene najčešće žrtve radne eksploatacije, ucena i svih oblika zlostavljanja na radu i u porodici. To što poneku ženu vidimo na nekom državnom položaju, funkciji ili parlamentu je samo dekoracija, jer i premijerka Brnabić u obavljanju svoje funkcije nema ličnog integriteta, budući da se ključne stvari donose od autoriteta u predsedništvu Srbije, re;eno je u saopštenju Sindikata “Sloga”

Kako navode iz ovog Sindikata, smatraju da najveću odgovornost za položaj žena u Srbiji ima aktuelna vlast koja bezpogovorno nastavlja da sprovodi propalu ekonomsku politiku neoliberalnog kapitala i jeftine radne snage. Kao i da poseban presedan u apsurdu, besmislenosti i nebrige države i vlasti o ženama predstavlja i nedavni javni poziv Ministarstva kulture i informisanja da se motiviše podsticaj rađanja i bolja demografska slika Srbije besmislenim sloganima kojima se sada smeje i čitava Evropa, rečeno je u saopštenju.

– Za takve dušebrižnike imamo i mi jedan: „Vratiće se rode, ali onda kada sadašnji zakon o radu ode!“, kažu iz Sloge.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ na ovaj dan pozdravljaju svaku ženu koja se danas bori za svoj život, bolje uslove rada i savremena prava.