Foto: Ljiljana Bukvić

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

„Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji“, kažu iz ovog preduzeća.

JP ,,Putevi Srbije“ ipak izjavljuje da su svi putevi prohodni.

„Ekipe putara su sa mehanizacijom na terenu 24 časa i čine sve da se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija normalno, dodaju iz „Puteva Srbije“.

Republički hidrometeorološki zavod je objavio upozorenje na stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača.

Foto: Bojan Cvejić

Kako se navodi na sajtu RHMZ, tokom pre podneva u severnim krajevima Srbije se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do deset centimetara.

Dodaje se i da se u zapadnim i centralnim krajevima Srbije očekuje manje povećanje visine snega, što je prognoza i za Beograd.

Na teritoriji skoro cele Srbije su na snazi meteoalarmi, osim u istočnoj Srbiji gde se ne zahteva posebna pripravnost.

Narandžasti meteoalarm je proglašen za teritoriju Bačke, Banata i Srema, a žuti za Beograd, Šumadiju, Pomoravlje, zapadnu, jugoistočnu, jugozapadnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Foto: Ljiljana Bukvić

Vozačima se savetuje i da, pre nego što krenu na put, pogledaju izveštaje o tome kakvo je stanje na tom konkretnom pravcu.