Stefanović: Policija pronašla dokaze kod Bulatovićevog prijatelja i člana SSP 1Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je tokom istrage o pretećim porukama ispisanim na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dejana Bulatovića, policija pronašla određene dokaze u kući Bulatovićevog „bliskog prijatelja“ i člana SSP Zorana Radmilovića.

Navodeći da je policija uključila „sve što ima“ na rasvetljavanju tog slučaja, ministar je kazao da je u prva 24 časa saslušano 12 osoba a da je samo Radmilović odbio poligrafsko ispitivanje.

„Policija je po nalogu ušla u njegovu kuću i pronašla boju koja odgovara onoj sa poruka na Bulatovićevoj kući, četkice čija debljina takođe odgovora debljini slova i duksericu umazanu tom bojom. Taj čovek je odbio poligrafsko ispitivanje ali i grafološko veštačenje, odnosno da na papiru ispiše nešto pa da to stručnjaci uporede sa slovima ispisanim na kući oštećenog“, kazao je Stefanović.

Naveo je da Radmilović nije želeo da izgovori „nijednu jedinu reč“ niti da na bilo koji način pomogne istragu.

„Ja neću da kvalifikujem da li je neko kriv ali su to vrlo jasno indicije koje ukazuju da ono što su Bulatović i Dragan Đilas pričali, nema veze sa istinom“, kazao je ministar.

Ocenio je da su iz SSP pokušali da zloupotrebe taj slučaj kako bi sebi pribavili „neki politički poen“.

„Dva dana je bila priča kako su horde SNS napale Bulatovića a onda ođednom ta priča medijski umire i više je niko ne pominje. Očigldeno je da su hteli da zloupotrebe ovaj slučaj“, dodao je ministar.

Potpredsednik SPP Bulatović saopštio je ranije da je policije privela njegovog bliskog prijatelja Radmilovića, jer je u njegovoj kući pronađena farba koja je okarakterisana slična onoj kojom su ispisane preteće poruke na Bulatovićevoj kući.

„Ponuđeno mu je da prizna da je on to uradio, u zamenu za oslobađanje nakon priznanja. Odbio je i od tada više nijednu reč u policiji nije izgovorio. U međuvremenu sam ponovo pozvan u policiju da dam izjavu i tom prilikom mi je ponuđeno poligrafsko testiranje, koje sam odmah prihvatio“, naveo je Bulatović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Stefanović: Policija pronašla dokaze kod Bulatovićevog prijatelja i člana SSP”

  1. Samo u Srbiji je poligraf dokazno sredstvo (kada to nekome odgovara)i nigde više u svetu. Tako na primer predsednik prođe poligraf i dokaže da priča istinu a svi znamo koliko on stvarno govori istinu i on to stalno tvrdi. Onda Radojičić prođe poligraf i dokaže da nije umešan u ubistvo Olivera Ivanovića i da je nevin ali ne sme da ode na Kosovo. Pa ako je prošao poligraf zašto ne ode tamo?

    • Ovo je samo za ogranicene ljude.zar bi taj kum,komsija ili sta vec,napisao s farbom i cetkom nesto,a da to isto drzi u svojoj kuci? Taj koji je napisao je sigurno negde bacio farbu i cetku, a ne da drzi u svojoj kuci

  2. Bravo snosovski majstori, donosači bureka, pečenjari, keramičari i ostali…Bravo na inventivnosti u rešavanju slučajeva napada na političke protivnike! Za vas je paljenje Rajhstaga dečija igra pa mislite da se takvim igrarijama služi i ostali svet.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.