Foto: N1

Trajković je podsetio Vučića na njegove reči „da je vreme da razmišljamo o ljudima, čuvajući svoje interese i dobijajući najviše što je moguće“„

Pismo je podsetnik na godinu dana od razgovora sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu, posle ubistva Olivera Ivanovića. Prema informacijama koje je u javnost iznosio Momčilo Trajković i SNF, više je tačaka politike oko Kosova i Metohije sa srpskim predsednikom dogovoreno tada, a razgovor se gradio oko ideje kako da se po pitanju Kosova i Metohije partijska politika „pretvori“ u nacionalnu i državnu. Nema boljitka za narod na Kosova i Metohije, nema fonda za KIM, nema transparentnog trošenja novca , nema dekriminalizacije društva, poručio je u Trajković.

„Iako je više puta istakao da je narod u unutrašnjem dijalogu negativno odgovorio na ideju o podeli Kosova i Metohije, očigledno je da je ta ideja duboko srasla uz moždano stablo Aleksandra Vučića i da on od nje ne odustaje tako lako, smatra Trajković. „Izgleda da mu je samo do vlasti više stalo, ili je možda realizacija takve ideje jedini put za opstanak na vlasti. Jer kako drugačije objasniti njegovo dalje insistiranje na ideji podele“, piše Trajković.

Povezani tekstovi