Tereza Mej Foto: EPA-EFE/PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT MANDATORY CREDIT: PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

„Barnijeova vrata su uvek otvorena“, izjavio je danas neimenovani portparol evropskog pregovarača i dodao da će Barkli u ponedeljak boraviti u Briselu a Korbin u četvrtak.

Premijerka Tereza Mej, čiju strategiju za Bregzit je britanski parlament sinoć odbacio, mogla bi takodje da ide u Briselu, ali njen dolazak još nije potvrđen.

Velika Britanija 29. marta napušta članstvo u EU. Premijerka pokušava da ponovo pregovara o sporazumu koji je postignut 27. novembra izmedju Londona i Brisela, što EU odbija.

Unija je međutim otvorena za razgovore o političkoj deklaraciji koja postavlja temelje budućih odnosa izmedju Londona i Brisela. Ta deklaracija je usvojena istog dana kad i sporazum o Bregzitu. Zvanični Unije su naveli da još čekaju „konkretne i realne“ predloge iz Londona.

Barnije i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk nedavno su ocenili da je zanimljivi predlog Korbina da Velika Britanija ostane u evropskoj carinskoj uniji.

Povezani tekstovi