Brisel

Bilčik: Pomoć Srbiji na evropskom putu

Novi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da će njegov prvi zadatak biti da pomogne Srbiji da napreduje na evropskom putu.

Makron ne želi novo odlaganje Bregzita

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da se protivi novom odlaganju Bregzita posle novog dogovora između Brisela i Londona, ocenjujući da treba da se poštuje datum od 31. oktobra kada je predvidjeno istupanje Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU).

Sankcije ne zaustavljaju tursku ofanzivu u Siriji

Da turska invazija na Siriju neće proći nekažnjeno pokazala je današnja odluka zemalja članica Evropske unije koje su se obavezale da obustave izvoz oružja u Tursku iako su odustale od primene formalnog embarga na oružje na nivou EU.

Borelj: Prvo ću posetiti Prištinu

Kandidat za funkciju visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đosep Borelj izjavio je danas da će mu prvo angažovanje nakon izbora biti poseta Prištini.

Tramp glavobolja za Ursulu fon der Lajen

Jedan od prvih većih izazova za Ursulu fon der Lajen već je očigledan – to je trgovinski okršaj sa američkim liderom Donaldom Trampom, prenose evropski mediji.

Ko u Evropi najviše troši na putovanja?

U Luksemburgu se, u poređenju sa drugim državama Evrope, najviše troši na putovanja. U 2017. godini svaki stanovnik prosečno je izdvojio 769 evra za ove svrhe, pokazuju podaci Eurostata.

Tusk: Teško zamisliti sporazum dok Amazonija gori

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ocenio je da će Evropljani teško ratifikovati trgovinski sporazum EU i južnoameričkog trgovinskog bloka Merkosur ako se ne ugase požari u Amazoniji.

PrvaPoslednja