Brisel

NATO može naterati Ruse da odu sa Krima 1

NATO može naterati Ruse da odu sa Krima

NATO mora da obuzda gomilanje ruske vojske duž ukrajinske granice, inače reskira rat između dve države, izjavio je juče ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba, na konferenciji za novinare u sedištu alijanse.

EU i SAD obećale više od milijardu dolara pomoći Siriji 10

EU i SAD obećale više od milijardu dolara pomoći Siriji

Evropska unija i Sjedinjene Američke Države obećale su danas zajedničku pomoć od 1,2 milijarde dolara Siriji koja je u dubokoj humanitarnoj i ekonomskoj krizi, uz pogoršanje epidemije korona virusa, a još nema ni političkog rešenja za rat koji je ušao u 11. godinu.

Komesar Tijeri Breton: Evropski zdravstveni sertifikat od 15. juna 12

Komesar Tijeri Breton: Evropski zdravstveni sertifikat od 15. juna

Evropski komesar za jedinstveno tržište Tijeri Breton (Thierry) predstavio je danas u intervjuu za nekoliko francuskih medija „evropski zdravstveni sertifikat“ o vakcinaciji protiv korona virusa koji će od 15. juna biti dostupan građanima, ali je dodao da on neće biti obavezan.

Zemljotres u Jadranskom moru 13

Zemljotres u Jadranskom moru

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihteru zabeležen je danas u Jadranskom moru, saopštio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Bajden dočekan na virtuelnom crvenom tepihu 15

Bajden dočekan na virtuelnom crvenom tepihu

Učešće američkog predsednika Džozefa Bajdena na virtuelnom sastanku lidera Evropske unije u četvrtak predstavljalo je veliku promenu u odnosu na dane kada su se odvijali susreti u salama za sastanke sa bivšim predsednikom Sjedinjenih Država Donaldom Trampom.

PrvaPoslednja