Brisel

Krajnji rok za Bregzit 22. maj?

Evropska unija je spremna da preuzme kontrolu nad izlaskom Velike Britanije iz bloka time što će odbaciti zahtev premijerke Tereze Mej za tromesečno odlaganje i postaviti novi rok, koji ne može biti kasnije od 22. maja.

Junker: Novi samit EU, ako London ponovo odbaci sporazum

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da ukoliko britanski parlament ponovo odbije sporazum o Bregzitu naredne nedelje, lideri Evropske unije će biti pozvani na novi samit takođe naredne nedelje, javila je agencija AP.

Brisel ukazuje na ozbiljne rizike u odlaganju Bregzita do 30. juna

Odlaganje datuma Bregzita do 30. juna, kako je zatražila britanska premijerka Tereza Mej, nosi „ozbiljne pravne i političke rizike“ za Evropsku uniju, navodi se u internom dokumentu Evropske komisije u koji je agencija Frans pres imala uvid.

EU kaznila Gugl sa 1,49 milijarde evra

Regulatorna tela Evropske unije su Guglu odredile kaznu od 1,49 milijardi evra zbog zloupotrebe dominantne uloge u onlajn reklamiranju.

Tusk: Tražiću odlaganje Bregzita

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je da će podržati kasniju primenu Člana 50 u procesu Bregzita ako vlada Velike Britanije ne bude mogla da se složi oko sporazuma o izlasku iz Evropske unije.

Budućnost misije NATO u Avganistanu zavisi od pregovora

Budućnost 15 godina duge vojne misije NATO u Avganistanu zavisiće od ishoda mirovnih pregovora sa talibanskim pobunjenicima, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, pošto je ostvaren značajan napredak u poslednjoj rundi pregovora.

Barnije: Pregovori sa Londonom su završeni

Vreme za pregovore između Evropske unije i Velike Britanije je završeno i neće biti više „razjašnjenja“ sporazuma o Bregzitu, izjavio je kasno sinoć glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije za Juronjus (Euronews).

Barnije: Nema više pregovora o Bregzitu

Glavni pregovarač Evropske unije Mišel Barnije izjavio je da Brisel neće Velikoj Britaniji ponuditi produžetak pregovora o Bregzitu s obzirom na to da su razgovori o sporazumu „kompletno završeni“.

Sedite na poslu? Spadate u 39 odsto

Najveći procenat ljudi koji obavlja fizički zahtevne poslove zaposlen je u Grčkoj i Poljskoj, pokazuju podaci Eurostata.

U parlamentima EU 30 odsto žena

Švedska, u poređenju sa svim evropskim zemljama, ima najveći procenat žena u svom nacionalnom parlamentu, kao i u Vladi, pokazuju podaci Eurostata za 2018. godinu.

PrvaPoslednja