Brisel

Stano: Isti ciljevi EU i SAD kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine 2

Stano: Isti ciljevi EU i SAD kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da su jedini učesnici okruglog stola u dijalogu predstavnici Kosova i Srbije, za koje očekuje da će ih primiti specijalni izaslanik Unije za dijalog Miroslav Lajčak i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj, prenosi Gazeta Ekspres.

EU neće da finansira "anti-LGBTQ" gradove 3

EU neće da finansira „anti-LGBTQ“ gradove

Na ulazu u gimnaziju u gradu Due na severu Francuske, učenike je dočekivao natpis „bonjour“ (dobar dan) na mnogim jezicima: „guten Tag,“ „hello,“ „buenos días“.

Pregovori o isporuci 300 miliona doza vakcina za EU 6

Pregovori o isporuci 300 miliona doza vakcina za EU

Farmaceutske kompanije Sanofi SA i GlakoSmitKlin Plc saopštile su da su u „naprednoj“ fazi pregovora o isporuci do 300 miliona doza eksperimentalne vakcine protiv kovid-19 za Evropsku uniju, piše RTCG.

Vučić: Tražićemo da se razgovara o ZSO 11

Vučić: Tražićemo da se razgovara o ZSO

Iznenađen sam izjavom Avdulaha Hotija da se u Briselu piše završni sporazum. Ništa o tome ne znamo. Tražićemo da se razgovara o neispunjavanju onoga što je potpisano u aprilu 2013. godine, a to je Zajednica srpskih opština, rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u Predsedništvu Srbije. 

Pisonero: Komisija prati zahtev Uprave za sprečavanje pranja novca 12

Pisonero: Komisija prati zahtev Uprave za sprečavanje pranja novca

Potparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero istakla je da Komisija prati izveštaje o zahtevu Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije o bankarskim transakcijama pojedinaca, medijskih kuća i nevladinih organizacija u Srbiji i očekuje informacije nadležnih organa o zahtevu i kriterijumima izbora organizacija i medija za proveru.

Saradnja s Pekingom jedina opcija za EU 13

Saradnja s Pekingom jedina opcija za EU

Kriza izazvana virusom korona nije evropskom bloku „ostavila drugu opciju do da blisko sarađuje“ s Pekingom, rekao je izvršni potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis uoči jučerašnje video konferencije visokih zvaničnika EU i kineskog vicepremijera Liu Hea.

Evropski sud razmatra politiku vraćanja migranata 14

Evropski sud razmatra politiku vraćanja migranata

Manje od 40 odsto migranata nerešenog statusa kojima je naloženo da napuste EU, odlazi u svoju zemlju ili treću zemlju, posebno zbog teške saradnje sa tim državama, ocenio je danas Evropski revizorski sud.

Lajčak i Riker razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine 15

Lajčak i Riker razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Briselu sa šefom Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom (Philip Reeker) o saradnji EU i SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

PrvaPoslednja