Brisel

EU proširila crnu listu poreskih rajeva 1

EU proširila crnu listu poreskih rajeva

Evropski ministri finansija dodali su danas na crnu listu Evropske unije za poreske rajeve izvan bloka četiri zemlje: Panamu, Sejšele, Palau i britanska Kajmanska ostrva.

EK će dati 100 miliona evra za obnovu Albanije 3

EK će dati 100 miliona evra za obnovu Albanije

Evropska komisija će dati 100 miliona evra za obnovu Albanije posle razornog zemljotresa u novembru, najavila je danas na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji „Zajedno za Albaniju“ predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Evropska komisija: Preuranjene tvrdnje o imenovanju predstavnika EU za Kosovo 8

Evropska komisija: Preuranjene tvrdnje o imenovanju predstavnika EU za Kosovo

Razne tvrdnje u medijima o naimenovanju specijalnog izaslanika EU za Kosovo su preuranjene i visoki predstavnik EU Žozep Borelj sa merodavnima u Uniji još uvek raspravlja o tome ko bi mogao biti taj predstavnik, s kakvim ovlašćenjima i za koja područja, izjavio je danas Borelov portparol Peter Stano.

EU priprema plan borbe protiv raka 12

EU priprema plan borbe protiv raka

Evropska komisija pokrenula je danas javnu konsultaciju kako bi do kraja godine pripremila plan borbe protiv raka, koji je uzrok smrti svakog četvrtog građana u Evropi.

Bregzit: EU i London kreću u pregovore 14

Bregzit: EU i London kreću u pregovore

Evropska unija je danas objavila nacrt mandata za pregovore o budućim odnosima s Velikom Britanijom s ključnom porukom da njena dojučerašnja članica ne sme biti nelojalni konkurent ako želi pristup bez carina tržištu Unije, a britanski premijer Boris Džonson je na to uzvratio dvosmislenom porukom.

PrvaPoslednja