Brisel

Lideri EU još bez dogovora o Bregzitu

Evropska unija bi trebalo da se odupre pozivima britanske premijerke Tereze Mej da se postigne kompromis o Bregzitu, stav je francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Fronteks na Balkanu je „ironija“

Ako ste Albanija, Makedonija, Srbija, Egipat ili Libija – šta ćete dobiti ako imate evropske graničare i neku vrstu prijemnog centra za migrante na vašoj teritoriji, pita Tobi Vogel, istraživač briselskog Centra za studije evropske politike, a prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

„Brisel ne može da garantuje nikome ništa“

Evropska unija ne može da garantuje nikome ništa. Sve zavisi od ispunjavanja kriterijuma za članstvo, odnosno sprovođenja nužnih reformi, što je uglavnom tehnički proces, koji umnogome zavisi od države kandidata, u ovom slučaju od Srbije.

EU: Pratimo poštovanje slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu

Evropska unija nastaviće da prati posvećenost slobodi izražavanja na Zapadnom Balkanu, da pruža podršku zaštiti i promovisanju slobodnog, pluralističkog i profesionalnog medijskog okruženja i glasno će govoriti protiv restrikcija ove fundamentalne vrednosti i protiv napada na medije i novinare.

Šoltes: Žalim što Vučić i Tači nisu razgovarali

Žalim zbog činjenice što se dijalog predsednika Vučića i predsednika Tačija danas nije odigrao u Briselu, kako je prvobitno bilo planirano, kaže za Danas Igor Šoltes, izvestilac za Kosovo Evropskog parlamenta.

Tači: Kosovske institucije dozvolile Vučićevu posetu

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Briselu da su kosovske institucije dale dozvolu za posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića severu Kosova, ali da neće biti dozvoljeno da se tokom te posete ugrožava državnost Kosova.

Prva Poslednja