Brisel

Crna Gora otvara poslednje preostalo poglavlje u pregovorima sa EU 1

Crna Gora otvara poslednje preostalo poglavlje u pregovorima sa EU

Države članice Evropske unije (EU) dale su zeleno svetlo na Izveštaj o ispunjenosti merila za otvaranje jedinog preostalog pregovaračkog poglavlja 8 – Konkurencija u pregovorima Crne Gore sa Evropskim unijom, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa u Vladi Crne Gore.

Komesar za proširenje EU: Srbija da ubrza reforme 5

Komesar za proširenje EU: Srbija da ubrza reforme

Potrebno je da Srbija ubrza reforme na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, izjavio je danas komesar za proširenje EU Oliver Varhelji i kao ključne oblasti izdvojio vladavinu prava i slobodu medija.

Postignut dogovor da Vašington plaća manje u budžet NATO 7

Postignut dogovor da Vašington plaća manje u budžet NATO

Zemlje članice NATO postigle su dogovor koji će omogućiti da SAD smanje svoj doprinos budžetu Alijanse, sa izuzetkom Francuske koja je odbila da učestvuje u novoj raspodeli, reklo je danas više zvaničnika tog saveza.

Evropi preti da stvori izgubljenu generaciju 8

Evropi preti da stvori izgubljenu generaciju

Izbeglice uzrasta između 16 i 24 godine nailaze na ozbiljne teškoće prilikom integracije u novo okruženje unutar EU, pokazao je najnoviji izveštaj evropske Agencije za fundamentalna prava (FRA) koji je sačinjen na osnovu intervjua sa 160 izbeglica i 400 humanitarnih radnika iz Austrije, Francuske, Nemačke, Grčke, Italije i Švedske.

Odlaganje datuma šteta za kredibilitet EU 11

Odlaganje datuma šteta za kredibilitet EU

Uslovi koji su bili postavljeni Tirani i Skoplju u junu 2018. bili su rezultat konsenzusa zemalja članica EU-a, kazao je evropski komesar za proširenje Johanes Han.

Britanska policija: Sve žrtve Vijetnamci 12

Britanska policija: Sve žrtve Vijetnamci

Britanska policija saopštila je u četvrtak da je zvanično identifikovala 39 ljudi koji su pronađeni mrtvi u stražnjem delu kamiona hladnjače u blizini Londona, u oktobru i da su njihove porodice obaveštene o tome.

Evropski sud pravde: Poljska krši zakone EU 13

Evropski sud pravde: Poljska krši zakone EU

Evropski sud pravde je danas zaključio da odluke Poljske o smanjenju godina starosti za odlazak sudija u penziju i utvrđivanju različitih godišta zavisno od pola predstavlja kršenje zakona Evropske unije.

Han dočekao Vučića 15

Han dočekao Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom, a dočekao ga je evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.

PrvaPoslednja