Brisel

Kocijančič: Nećemo komentarisati komentare

Evropska unija neće komentarisati stav Demokratske Crne Gore da neće učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ukoliko u njemu ne bude cela opozicija, kaže portparolka EU Maja Kocijančić, prenosi Pobjeda.

UNHCR: Novi italijanski zakon može da ugrozi živote migranata

Agencija UN za izbeglice izrazila je danas zabrinutost da bi novi italijanski zakon koji predvidja stroge kazne za vlasnike privatnih spasilačkih brodova mogao da ugrozi živote migranata koji pokušavaju da dođu u Evropu preko Sredozemnog mora.

EU uvela sankcije Turskoj zbog gasa

Ministri spoljnih poslova EU su pojačali pritisak na Tursku uvodjenjem nekih sankcija zbog traženja gasa u vodama koje potpadaju u isključivu ekonomsku zonu Kipra, člana EU.

Samit EU: Lakše izabrati papu nego čelnike institucija Unije

Vođe Evropske unije su danas u Briselu nastavili zasedanje pošto su se noćas u zoru rastali bez odluke o tome ko bi trebalo da budu novi čelnici ključnih institucija Unije i irski premijer Leo Varadkar je zaključio da je “lakše izabrati papu nego čelnike EU”.

Nekretnine najviše poskupele u Estoniji

Cene kuća u zemljama Evropske unije, od 2010. do 2018. godine, skočile su najviše u Estoniji, Letoniji i Austriji, pokazali su podaci Eurostata.

PrvaPoslednja