Odgovorno tvrdim da u akciji Sablja nije bilo nedodirljivih. Odgovorno tvrdim da nije postojala sila, unutrašnja ili spoljna, koja bi nas sprečila da uhapsimo bilo koga da su postojali dokazi o njegovoj umešanosti u ubistvo Zorana Đinđića. U pravnoj državi, kakva je tada bila Srbija, to advokat Popović dobro zna, tužilaštvo podiže optužnice na osnovu dokaza. Nagađanja o tome da sam ja navodno pod pritiskom zaustavio istragu je naknadna „pamet“ posle deset godina i teška uvreda, izrečena sa lošom namerom – izjavio je Zoran Živković, a prenosi njegova Nova stranka u pisanom saopštenju, koje je objavljeno i na društvenoj mreži Fejsbuk.

– Nakon ukidanja vanrednog stanja sve istrage nastavljene su istim intenzitetom. Sve do čega smo došli tokom akcije Sablje predali smo Specijalnom sudu. Nema govora o pasivnosti ili neodlučnosti. To su besmislice. Pokrenuli smo akciju u kojoj je privedeno i saslušano preko 10.000 ljudi, od čega je nekoliko hiljada pravosnažno osuđeno. Ponosan sam na ono što smo uspeli da uradimo kao Vlada u tim teškim i tragičnim okolnostima, kako na polju rasvetljavanja političkih ubistava, tako i na razbijanju kriminala u Srbiji – smatra Živković.

Popović je za crnogorski portal Analitika izjavio, između ostalog, da nedavne tvrdnje premijera Crne Gore Mila Đukanovića da je Koštunica dao politički kišobran za Đinđićevo ubistvo, nisu neutemeljene. Popović smatra da Đukanović može imati dokaze o tome, jer je u to vreme bio član Vrhovnog saveta odbrane SRJ.