U Zrenjaninu izbledele "zebre" po celom gradu, pešaci na oprezu 1Jedan od pešačkih prelaza u Zrenjaninu Foto: Zoran Dedić

Pet meseci traje u Zrenjaninu izbor firme koja treba da održava vertikalnu signalizaciju na putevima a za to vreme većina pešačkih prelaza je izbledela, što je postala signifikantna pojava ispred škola i vrtića.

Ipak, o bezbednosti učesnika saobraćaja i pešacima do sada se nije oglašavao ni gradski Savet za bezbednost saobraćaja ni republička Agencija za bezbednost saobraćaja.

Kada će Zrenjanin dobiti valjanu signalizaciju i kada bi radovi mogli da budu obavljeni ne znaju više ni u gradskoj Komisiji za javne nabavke, jer je jedan od ponuđača zatražio zaštitu svojih prava od nadležnih republičkih organa. Naime, za posao održavanja vertikalne signalizacije u Zrenjaninu konkurisale su proletos dve firme, somborska „Boja“ i novosadski „Verkering“. Iako je dala bolju ponudu od 10,8 miliona dinara, novosadska firma je odbijena obrazloženjem da nije ispunila dodatne uslove u pogledu poslovnog kapaciteta.

Pre toga uloženo je tokom prethodnih meseci više primedbi, a nakon postupanja po njihovim primedbama gradska Komisija za javne nabavke je odlučila pre dva meseca da posao poveri firmi sa kojom već godinama sarađuje, „Boja“ iz Sombora za 13 miliona dinara. Dok se čeka odgovor na žalbu „Verkeringa“ pešacima i vozačima u Zrenjaninu jedino je preostalo da se uzdaju u oprez.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.