Foto: Beta/Dragan Gojić

Sutra, u utorak u Srbiji će vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

U utorak uveče i tokom noći se na severu i zapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura bile od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 39 stepeni.

I u Beogradu će sutra vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni. Tokom noći u pojedinim delovima grada moguć je kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Do petka i veći deo dana u subotu vreme u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, s ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

U subotu od popodneva se očekuje naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uz manji pad temperature najpre na severu i zapadu Srbije, a od nedelje se i u ostalim krajevima očekuje nestabilno vreme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 2. jul:

Svim hronično obolelim i osetljivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane meteorološke situacije. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, malaksalost i glavobolja. Preporučuje se izbegavanje boravka napolju u najtoplijem delu dana, zatim zaštita od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja, ukazao je RHMZS.

Povezani tekstovi