UZUZ: Napadnut kikindski novinar dok je snimao bakljadu 1Foto: Printscreen/ facebook

Novinar kikindskog Radija „DIR“ Darko Varađanin napadnut je dok je snimao grupu građana koja je u tom gradu sa ozvučenja puštala poruke protiv opozicije, saopštilo je Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ).

U četvrtak uveče oko 20.30 Varađaninu je nepoznata osoba udarcem iz ruku izbila telefon dok je sa svojim kolegom snimao okupljanje, iako je imao dozvolu za snimanje, dodaje se u saopštenju.

Na snimku koji je Radio „DIR“ dostavio UZUZ-u se vidi da na upozorenje novinara napadač odgovora psovkom, a udruženju građana je dostavljena i službena beleška koju je policija sastavila povodom tog slučaja.

„Očigledno je da organizovane bakljade u vreme političkog časa predstavljaju kršenje zabrane okupljanja, da postoji očigledna zloupotreba javnih resursa, ali se vrši i neovlašćeno korišćenje privatne imovine organizovanim bakljadama na privatnim zgradama čime se narušava javni red i mir, ali i izaziva opšta opasnost“, dodaje se u saopštenju.

UZUZ ocenjuje da postoji nedozvoljeni uticaj na policiju i tužilaštvo, koji „ne reaguju na kršenje zakona“.

„Monopol državne sile koji u svakoj pravnoj državi poseduju isključivo javno ovlašćeni organi, narušen je postojanjem navijačkih i stranačkih grupa koje su izuzete iz zakona. Posebno zabrinjava nemogućnost državnih organa da zaštite građane i njihova prava, kao i učestali napadi na novinare“, saopštio je UZUZ

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “UZUZ: Napadnut kikindski novinar dok je snimao bakljadu”

    • Fasizam u Srbiji je poceo sa Milisevicem 1988 ali je bio vermacht blaza varijnta Dana’s je SS gestapo I Gebels bi imao sta da nauci ovdje

        • Covek ne lupa, sve je kako je rekao! Hitlerova doktrina sns wermahta. Ko je citao uspon i pad Hitlera, zaprepastio bih se koliko slicnosti ima izmedju sns i nsc hitlerovih..

    • Hitlerovi jurisni SA odredi su u manifestacijama koristili baklje.To isto radila su i rasisticka org. „kju klus klan“ u americi. Kod nas to rade Vuciceve jurisne navijacke grupe!

  1. Oni i danas kažu da treba poštovati odstojanje i da je zabranjeno okupljanje više od 3 lica. To izgleda važi samo za obične građane. Za ove huligane iz SNS- a to ne važi. Oni i dalje mogu biti u gomili.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.