Foto: www.edufair.rs/

Marić je rekla da je iznenađena osvajanjem ovog laskavog priznanja, napominjući da joj je ta nagrada i najdraža jer je došla od učenika. Istakla je da nije znala za nominaciju i za takmičenje, a posebno se zahvalila svojim gimnazijalcima.

– Volim svoj posao, volim školu, posebno rad u gimnaziji, i mislim da su učenici osetili da ih podržavam. Volim naše časove, naše teme i dileme, pripreme priredbi, rad sa horom… Ova nagrada pokazuje da sam uspela da dodirnem vaša srca, obratila se profesorka svojim đacima, koji su juče došli na Sajam obrazovanja da je podrže.

Jedan od osnivača Sajma obrazovanja Danilo Golijanin kaže da je nagrada omiljeni profesor uvedena ove godine kao jedna vrsta zahvalnosti profesorima koji rade sa mladim ljudima.

– Ovo je način da im se zahvalimo što obrazuju decu i pomažu da postanu ljudi, istakao je Golijanin.

Osim plakete Vesna Marić je dobila i nagradno putovanje za dvoje u Milano i džeparac.

Posetioci Sajma obrazovanja imaju priliku da se upoznaju sa studijskim programima državnih i privatnih fakulteta, kao i visokoškolskih ustanova iz inostranstva, da saznaju kako da konkurišu za stipendije, ali i o programima razmene učenika i studenata. Ove godine prvi put su među izlagačima i srednje škole.

Sajam će biti otvoren još danas (subota), od 10 do 18 sati. Pojedinačna ulaznica košta 100 dinara, grupna 70 dinara, a uz registraciju na sajtu www.edufair.rs ulaz je besplatan.