Vojska Srbije: Mislimo na braću gde god da žive, sledimo svetosavski put 1Foto: Bet/MOD/Jovo Mamula

„Naučili smo da tamo gde Srbin nema svog sudiju, učitelja, policajca da tamo nema ni pravde za njega. Ali zato smo naučili da snažna i moćna Srbija može da zaštiti i sačuva tamo gde nema srpske države“, rekao je Vulin, koji je prisustvovao obeležavanju školske slave Svetog Save u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, prenelo je ministarstvo koje vodi.

Prema njegovim rečima, Srbija misli na Srbe gde god da su – na Srbe na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

„Nikada nije bilo slobodnog srpskog naroda i slobodne i moćne države srpske, a da u njoj nije bilo snažne vojske – vojske koja je umela da sačuva i odbrani, koja je umela i da obrazuje i da nauči“, rekao je Vulin.

Načelnik Vojne gimnazije kapetan fregate Miroslav Ćitić istakao je da „moramo slediti put svetosavski i hodati stazama Svetog Save, jer istorija nam njime započinje“.

„Svetosavlje je naša univerzalna vrednost koja čuva naš srpski identitet i omogućava zajedničko duhovno disanje“, rekao je Ćitić.