Za vikend samo četiri nova slučaja korona virusa u Boru, Majdanpek bez novoobolelih 1Foto: Turistička organizacija Majdanpek

Trend pada broja zaraženih na dnevnom nivou nastavio se i u dane vikenda, pa prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje “Timok” koje danas objavio gradski Štab za vanredne situacije u Boru nije zabeležen nijedan novi slučaj zaražavanja korona virusom, oporavilo se deset osoba i na teritoriji grada je 155 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Prema juče objavljenim podacima registrovana su četiri nova slučaja , a oporavilo se 37 bolesnika. U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovama su 32 pacijenta, od kojih je 29 pozitivno na virus.

Proteklog vikenda nijedan od 33 urađena testa u kovid ambulantama Doma zdravlja u Majdanpeku nije bio pozitivan na korona virus, a kako se u međuvremenu oporavilo 12 bolesnika, broj aktivno pozitivnih u opštini Majdanpek pao je 28.

Zbog teže kliničke slike na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama nalazi se sedam pacijenata, a u izolaciji je 60 osoba.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini je virusom korona zaraženo 1.385 osoba, do sada je izlečeno 1.311, a od posledica virusne infekcije preminulo je 46 pacijenata.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.