Promocija prvog zajedničkog broja planirana je za petak,1. februar na Gradskom trgu u Kikindi, uz učešće i podršku brojnih prijatelja oba lista.

Tim povodom, Željko Bodrožić, urednik Kikindskih, rekao je da nije u pitanju samo tehničko upakivanje jednih novina u druge, što takođe ima prednosti u današnje vreme besparice, već i ujedinjavanje kapaciteta.

„Mi dobijamo sigurnost da ćemo u ovoj godini izlaziti u kontinuitetu, a Danas će preko Kikindskih ući u mnoga domaćinstva i radnje u Kikindi i okolini, i verujem da će se to odraziti na njegov tiraž i drugim danima u nedelji“, rekao je Bodrožić.

Saradnja dva lista, dodaje Bodrožić, imaće još jedan vid – Kikindske postaju dopisništvo Danasa i pokrivaće događaje u tom delu Vojvodine.

U obostrani benefit uveren je i glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović.

„Jedna od misija Danasa jeste da pomažemo kolegama u nevolji, pa tako treba shvatiti našu buduću saradnju koja će, pre svega, učiniti da čitaocima Danasa budu dostupne i Kikindske, kao jedan kultni lokalni list, ali i da Danas bude malko bliži ljudima u severnom Banatu“, rekao je Petrović za portal Cenzolovka.

Povezani tekstovi