Zapažen uspeh učenika iz Srbije na Balkanskoj fizičkoj olimpijadi 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Druga Balkanska fizička olimpijada (Balkanijada)  završava se u Krajovi, na kojoj su učenici iz Srbije ponovo ostvarili zapažen uspeh, osvojivši jednu zlatnu i jednu srebrnu medalje, kao i jednu pohvalu.

Balkanska unija fizičara saopštila je da su organizatori već objavili zvanične rezultate, a da će proglašenje pobednika biti održano danas.

Zlatnu medalju je osvojio Dušan Beguš, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije u Beograda, srebrnu je osvojio Aleksa Đorđević, učenik trečeg razreda gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, dok je pohvalu osvojio Miloš Purić, takođe iz Matematičke gimnazije.

U nezvaničnom poretku zemalja učesnica, prvi su ponovo učenici iz Rumunije koji su osvojili dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, dok su učenici iz Srbije i Bugarske ovoga puta „zamenili“ mesta, tako da su učenici iz Bugarske drugi, a učenici iz Srbije treći.

Na drugoj Balkanskoj olimpijadi iz fizike učestvovalo je 47 učenika iz 12 zemalja, a druga po redu „Balkanijada“ je u potpunosti održana onlajn.

Domaćin treće po redu „Balkanijade“, kao i način njenog održavanja odrediće Izvršni komitet Balkanske unije fizičara, krajem godine, nakon konsultacija sa kolegama sa Kipra i iz Grčke.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Zapažen uspeh učenika iz Srbije na Balkanskoj fizičkoj olimpijadi”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.