– Za ovaj magazin studenti pišu s entuzijazmom i za mlade kojima koncentracija ne opada nakon 140 tviteraških karaktera. I to ne samo o onim temama koje mlade interesuju, nego i onima koje bi trebalo da ih interesuju. U ovom magazinu studenti se na ozbiljan način bave ozbiljnim novinarstvom. Istražuju teme kojima je nedovoljno posvećena pažnja, kao i teme kojima se uglavnom senzacionalistički pristupa. Do sada su izašla tri broja ovog elektronskog mesečnika, koji je naišao na pozitivne kritike i lep prijem svih kojih su imali prilike da pročitaju njegovu sadržinu. Drugi broj magazina s temom abortusa, imao je preko 6.500 pregleda i to ne samo sa IP adresa iz Srbije, nego i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Francuske – kaže Mirjana Spremo, jedan od pokretača magazina.

Magazin Žurnalist je primer omladinskog magazina koji je savremeno koncipiran i oblikovan, koji ne koketira sa jeftinim, vulgarnim i bezrazložno provokativnim ili senzacionalističkim i namenjen je svim mladima.

– Omladinski magazin trebalo bi da bude savremeno koncipiran i oblikovan, ali da pritom ne koketira sa jeftinim, vulgarnim, bezrazložno provokativnim, angloholičarskim, senzacionalističkim… Nema postera, nagradnih tostera, jeftine poezije, estradne kohezije, golih bokova, selebriti šokova, kičiziranja, insistiranja, navaljivanja… Magazin je pisan na ćiriličnom pismu, jer u vremenu digitalnih komunikacija predstavlja pravi raritet i doprinosi autentičnom izgledu Žurnalista. Članovi redakcije za nju ne vezuju bilo kakve patriotske prefikse, već su se za nju opredelili zbog drugačije arhitekture slova i čitljivosti – kaže Mirjana Spremo.